The Commuter begint als een familiale film, een doorsnee gezin met een zoon die studeert, vader werkt op een verzekerings kantoor en moet zich dagelijks verplaatsen met de trein zo’n tien jaar lang. Iedereen kent iedereen op de trein, en iedereen heeft zo zijn probleempjes, die ze onder elkaar bepraten. Michael moet ook nog het leergeld van zijn zoon betalen, maar het gezin budget laat dit amper toe. Het weegt hem allemaal heel zwaar.
Een dag zoals een andere, Michael gaat naar zijn werk, niets verkeerd aan de hand , maar als hij op zijn werk aankomt wordt hij bij zijn baas geroepen en krijgt zomaar zijn ontslag. Zijn depressie wordt steeds zwaarder.
Maar zoals elke dag na het werk, Gaat hij nog iets drinken, ontmoet nog enkele collega’s en vrienden en neemt hij de trein naar terug huis.
Maar vandaag zal zijn route een andere wending nemen. Zijn GSM wordt gestolen en tussen alle bekende op de trein ontmoet hij een vreemde vrouw. Hij wordt door haar, voor een grote geld beloning die hem zeker van pas komt, gedwongen om een verborgen passagier op de trein te identificeren voor de laatste halte. Terwijl hij vecht tegen de klok om de puzzel op te lossen en die passagier te vinden, zit hij gevangen in een verschrikkelijke spiraal die angstiger en angstiger wordt. Hij is het slachtoffer van een samenzwering die een zaak van leven of dood wordt voor hem maar ook voor alle andere passagiers op de trein!
Na enkele slachtoffers en geheimzinnigheden geeft Michael alles op alles maar zal hij deze missie wel kunnen oplossen?

 

 

 

 

 

 

Regie: Jaume Collet-Serra

Cast: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Sam Neill,

Muziek: Roque Baños

Genre: actie

Specificatie: 105min

Distributie: