Om de 10e  verjaardag van Terra Nova te vieren, trakteerde het provinciebestuur Ona en Rob op een heerlijke taart en bubbels. Het paar boekte een kampeerervaring met Terra Nova en sliepen zo letterlijk hoog tussen de bomen. In 2017 beleefde Terra Nova een jubileumzomer met 16 unieke avonturen waaronder vijf nieuwe overnachtingen zoals cocoon in a tree in Arboretum Kalmthout. Het zomerprogramma van de provincie Antwerpen vindt zichzelf elk jaar opnieuw uit en verrast iedereen met ongewone, leuke, spannende en ontspannende activiteiten dichtbij huis.

Gedeputeerde Inga Verhaert blikt tevreden terug op 10 jaar Terra Nova: “In de zomer van 2008 ontstond de zomer-evenementenreeks Terra Nova. Dat gebeurde niet zomaar uit het niets. De jaarlijkse samenwerking met Radio 2 Antwerpen enerzijds en een aantal geslaagde grootschalige wandel- en fietsevenementen anderzijds (bijvoorbeeld de Knack Fietsdag aan het Zilvermeer), sterkte onze overtuiging dat de provinciale groen- en recreatiedomeinen met originele activiteiten een groter en nieuwer publiek moesten en konden bereiken. En met succes! Op het einde van de zomer klinkt de provincie graag op een geslaagde 10e editie.”

Voor het 10e jaar op rij presenteerde de provincie met Terra Nova een keure zomeractiviteiten voor jong en oud. Met Terra Nova lonkt het avontuur op de mooiste plekjes in de provincie. Dankzij een reeks van 16 activiteiten genoot jong en oud ook in 2017 van een droomzomer dicht bij huis. Van kamperen aan de Barak van Bartel in Mechelen tot een speurtocht in het Rivierenhof, een dromenvanger maken in het arboretum, tot bushcraft in Provinciaal Groendomein Hertberg. Terra Nova maakt het mogelijk.
Meer info:
www.terranova.be en www.arboretumkalmthout.be

Foto: Hiep hiep hoera voor Terra Nova! Van links naar rechts: boomkampeerders Rob en Ona, directeur-conservator arboretum Abraham Rammeloo en gedeputeerde Inga Verhaert – Copyright: Tine Van Leemput – Bogaerts voor provincie Antwerpen