Koning Pauwel is het nieuwste kinderboek dat Raymond De Bruyne samen met illustratrice Charlotte Vandeputte ten voordele van het goede doel Feestvarken vzw uit Malle hebben gerealiseerd. Elk jaar zoekt Raymond een nieuw kinderdoel en schenkt hij hen de hele oplage, de opbrengst van Koning Pauwel gaat deze keer naar vzw FEESTVARKEN deze organisatie zet de strijd aan tegen kinderarmoede in België. Dit doen ze door verjaardagspakketten aan te bieden aan gezinnen in armoede. Ze bezorgen verjaardagspakketten aan kinderen in armoede. Ze maken hierbij geen onderscheid tussen ras, nationaliteit of afkomst. Elk kind verjaart en elk kind moet zijn verjaardag kunnen vieren. Daarnaast is het noodzakelijk te sensibiliseren over kinderarmoede. Dit doen ze door educatieve pakketten en teambuilding uit te werken voor scholen, bedrijven en particulieren. Zo maken ze de mensen bewust en laten ze hen nadenken over armoede. FEESTvarken vzw ondersteunt gezinnen in hun strijd tegen armoede op een laagdrempelige en positieve manier.
Dit boek geven we op 2 manieren: in de verjaardagspakketten gaat een exemplaar zodat dit leuke verhaal bij onze doelgroep terechtkomt.
Daarnaast verkopen we ze, zodat we met deze centjes onze werking kunnen steunen.
Voor slechts €11 (zonder verzendkosten) is zo’n exemplaar al van jou!
Het verhaal van Koning Pauwel gaat over een koning die in een land leeft zonder naam en zonder volk. Tot er op een dag iets bijzonders gebeurt.
Auteur: Raymond De Bruyne
Illustrator: Charlotte Vandeputte
Zij die mee willen steunen en helpen zijn altijd welkom met een mailtje naar:  raymond.de.bruyne@telenet.be