Uitgeverij Ten Have zal in het voorjaar van 2025 een boek van ster-econoom Thomas Piketty en de bekende filosoof Michael Sandel uitgeven met als (voorlopige) titel:

Gelijkheid: wat is het en waarom doet het ertoe? 

Wat bedoelen we wanneer we praten over de noodzaak van grotere gelijkheid en betekent dit gelijkheid van uitkomst of gelijkheid van kans? Vereist rechtvaardigheid dat iedereen precies hetzelfde heeft en zo niet, hoeveel ongelijkheid is dan rechtvaardig? En op een breder maatschappelijk niveau, wat gaat er mis in samenlevingen met hoge ongelijkheid?

Het boek zal de weerslag zijn van een fascinerende discussie tussen de twee grootste denkers van onze tijd. Ongetwijfeld zal het leiden tot een bredere maatschappelijke discussies over hoe we onze samenleving rechtvaardiger kunnen inrichten.

Thomas Piketty is een Franse econoom die wereldwijd beroemd werd met zijn boek Kapitaal in de 21ste eeuw. Hij sprak o.a. in de Tweede Kamer over zijn werk en wordt gezien als de belangrijkste econoom van onze tijd.

Michael Sandel wordt vaak getypeerd als een rockstar-filosoof vanwege zijn grote bekendheid en zijn populaire colleges aan Harvard University. Hij schreef meerdere bestsellers waaronder Rechtvaardigheid en De tirannie van verdienste.