Loopt altijd van een leien dakje voor de gemiddelde bon vivant: de meeste exquise cocktails binnen gieten. Loopt al eens wat minder gezwind: ze zelf ineenflansen. Dankzij Take Away Cocktails van Jelle Trevels kan tegenwoordig gelukkig iedereen een gesmaakte cocktail op tafel toveren. De minimumvereiste? Een glas met ijs kunnen vullen.

Jelle Trevels (van Bistro Maginique) startte Take Away Cocktails oorspronkelijk als coronaproject tijdens de eerste lockdown in maart 2020. Het opzet: kant-en-klare cocktails via de post verzenden. “Dat gebeurde eerst nog in vacuümzakjes. Gaandeweg hebben we met glazen flessen voor een ecologischer alternatief gekozen. Het concept van takeaway cocktails was eigenlijk meteen een succes, dus dat hebben we snel verankerd in een webshop. We verzenden zowel naar particulieren als naar horecazaken. Een deel van de productie is ook bestemd voor retail.”

Eigen zuur
Door zijn unieke karakter is Take Away Cocktails een langer leven beschoren dan louter strenge lockdowntijden. Trevels: “Ten eerste zijn onze cocktails lang houdbaar: je kan ze een volledig jaar lang bewaren. Dat was echt een speerpunt voor ons. We hebben zelfs labotesten laten uitvoeren om uit te dokteren hoe we onze cocktails zolang mogelijk zouden kunnen bewaren.”

“Uiteindelijk hebben we op basis van die testen een eigen zuur gecreëerd. De werking ervan is te vergelijken met die van citroen- of limoensap, maar ons zuur laat PH-waarden onveranderd. Je cocktail zal dus niet zuurder gaan smaken naarmate je hem lang bewaart. Een troef waarmee we ons onderscheiden.”
 
Volledig drinkklaar
Al is je cocktail eeuwig houdbaar, als hij niet lekker is, zal hij effectief eeuwig blijven liggen. Ook aan de kwaliteit van Take Away Cocktails is danig gesleuteld. Trevels: “Versheid en kwaliteit zijn essentieel om premiumcocktails te kunnen garanderen. We werken uitsluitend met hoogwaardige producten. Pakweg een frambozencoulis of gembersiroop is altijd kraakvers en onze spirits zijn altijd van een A-merk. De smaak van onze cocktails is steeds op niveau.”

Een laatste en allesbepalend onderscheidingspunt ligt voor de hand: Take Away Cocktails is een toonbeeld van gebruiksgemak. “Onze cocktails zijn volledig ready-to-serve. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is ze in een glas gevuld met ijs gieten. Handig als particulier, maar ook voor de horeca biedt deze formule voordelen. Zo kan je zonder risico jobstudenten onze cocktails laten serveren. We zorgen zelfs voor gepaste garnituur indien gewenst. Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om onze cocktails zelf te pimpen. Ze zijn zowel geschikt als afgewerkt product en als basisproduct.”

Tekst: Quinten Lengeler

Foto: www.ambiance.be