De titel van het laatste Suske en Wiske-album dat in 2016 verschijnt knipoogt duidelijk naar de populaire HBO fantasy serie Game of Thrones.
Een reisje naar het fictieve Westeros zit er waarschijnlijk echter niet in voor de striphelden. Wel krijgen zij te maken met de drones.

 

Wanneer Barabas zijn labo laat verbouwen door een aannemer beseft hij niet dat deze gecontroleerd wordt door Krimson. Deze plaats overal camera’s en microfoons en volgt het doen en laten van de prof nauwgezet. Barabas werkt dan ook aan een gloednieuwe uitvinding. Hij heeft soort afstandbediening ontwikkeld die werkt op breingolven. Hiermee kan je vanop afstand allerlei apparatuur bedienen. Daarom bouwt hij droneversies van al zijn beroemde toestellen zoals de Gyronef, de Terranef en Vitamitje. Het oude Vitamitje is daarmee niet gediend en kiest de vrijheid. Maar de breingolven hebben blijkbaar ook invloed op de persoon die hem draagt. En het is net daarvan dat Krimson gebruik maakt om het leven van onze vrienden zuur te maken. Hij laat via de breingolven inwerken op Jerom die prompt de zijde van het kwade kiest…

Auteur: Willy Vandersteen, Peter Van Gucht, Luc Morjaeu

ISBN: 9789 002 259 722

Prijs: 5,99

Uitgever: Standaard Uitgeverij