Na (zie onze reportage) Spectaculaire Repetitie bevestigt Master Class ‘CALLAS’ klaar voor premiere, vond zaterdagavond 8 juni 2024 de langverwachte première van “Master Class” plaats in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. InTeam Producties bracht met deze een meeslepende muziektheaterproductie voor een groot enthousiast en ontroerd publiek, dat werd meegevoerd in de ongelooflijke wereld van de legendarische diva, Maria Callas.

 

Onder de professionele regie van Niels de Valk schitterde Brecht Callewaert met een hoog niveau van acteerkunst, in de rol van Maria Callas. Zijn vertolking was heel indrukwekkend en pakkend hij wist de complexiteit en emotionele diepgang van de operadiva perfect over te brengen naar het publiek in de zaal, die aan hun stoelen gekluisterd zaten, luisterend naar een waterval van teksten en dialogen die Brecht Callewaert naar hen afvuurde, waardoor men regelmatig een krop in de keel kreeg.

 

Brecht kreeg de juiste professionele zangers/acteurs om zich heen die hem naar een hoger niveau tilden, bestaande uit Maud Hanssens, Morann De Langhe, Bjorn Geudens en Bas Bossaerts, zij leverde stuk voor stuk een krachtige en geloofwaardige performances, die het publiek ademloos slikkend in de zaal achterlieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De muzikale begeleiding door Charles Vanden Broucke op de piano, gecombineerd, met zijn zang en acteren op muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini, zorgde voor een onvergetelijke avond die nog lang zal na sudderen. Het publiek werd getrakteerd op een ware levensles die zowel ontroerend als inspirerend was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Master Class” vertelt het verhaal van Maria Callas aan het einde van haar carrière, de periode wanneer haar stem niet meer mee wilde en haar in de steek liet. Tijdens een masterclass voor jonge zangers, in het conservatorium,  plaatst ze zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling en inspireert ze haar studenten, die ze haar slachtoffers noemt, om de aria van hun leven te zingen, terwijl ze zich zelf laat wegzinken in herinneringen van vallen en opstaan, roem, liefde een verdriet. De scherpe, soms humoristische en ook meedogenloze opmerkingen van Callas werden door Callewaert met allure en verve gebracht, die zorgden voor zowel lachsalvo’s als voor een diepe ontroering over dit Marie Callas verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het grote succes van “Priscilla, Queen of the Desert” heeft InTeam Producties wederom bewezen meester te zijn in het brengen van meeslepende en ontroerende voorstellingen. “Master Class” is een must voor liefhebbers van theater en opera, en is HET hoogtepunten van het theaterseizoen. Wij kunnen niet genoeg zeggen aan iedereen gaat dit zien, het is een hoogwaardig toneel gebeuren in Antwerpen.  “Master Class” is nog te zien tot 23 juni in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Zorg dat u deze unieke kans niet mist om een van de meest fascinerende figuren uit de operageschiedenis te ontmoeten in een productie die de essentie van kunst en emotie belichaamt.

https://www.fakkeltheater.be/voorstellingen/masterclass

13 06 2024 > 23 06 2024
Zwarte Zaal, Reyndersstraat 7 Antwerpen

Kies een datum