Na een gedwongen pauze van acht maanden is Studio 100 bijzonder verheugd om te kunnen aankondigen dat er vanaf 3 november 2020 opnieuw spektakel-musicals opgevoerd zullen worden in het Pop-Up Theater in Puurs. De voorstellingen zullen gespeeld worden voor een beperkter publiek en hoewel spelen in deze speciale tijden zowel op als naast de bühne heel wat voorzorgsmaatregelen vereist, werd aan het artistieke concept en de kwaliteit van de voorstellingen niet geraakt. Begin oktober starten de repetities voor cast & crew, en die hebben er alvast erg veel zin in!

In eerste instantie wordt de voorstelling 40-45 hervat, de reprise van de musical Daens volgt later. Mensen die al een ticket hebben voor één van beide voorstellingen zullen via mail door Studio 100 gecontacteerd worden. Gezien het grote aantal verkochte tickets is het onmogelijk om alle tickethouders onmiddellijk te verplaatsen maar iedereen zal opnieuw uitgenodigd worden in de komende maanden. Het “herplaatsen” van het publiek is immers een echt huzarenstukje.

Veiligheid
De heropening gaat gepaard met de nodige aandacht voor de veiligheid. Studio 100 kreeg immers een goedkeuring op zijn aanvraag omdat het doorgedreven maatregelen neemt om de veiligheid van het publiek, de cast en alle medewerkers te garanderen. Zo zullen de bezoekers in acht verschillende publieksstromen van 150 mensen ontvangen worden. Daartoe werd een speciaal circulatieplan op de site in Puurs ontwikkeld waarbij er aparte in- en uitgangen zullen zijn. Deze groepen zullen elk op een afzonderlijke tribune plaatsnemen en tussen de bubbels wordt op de tribune een vrije stoel gelaten. Daarnaast zal ook het dragen van een mondmasker en het ontsmetten van de handen voor iedere bezoeker verplicht zijn. Na afloop van elke voorstelling wordt de site ook grondig ontsmet.

Dé publiekslieveling
De spektakel-musical 40-45 ging op 7 oktober 2018 onder massale belangstelling in wereldpremière in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Sindsdien groeide deze productie op een stormachtige manier uit tot Vlaanderens absolute publiekslieveling met maar liefst meer dan 700.000 verkochte tickets. 

Foto: www.studio100.be