NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheidsgevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is dan ook niet meer dan logisch. Dit keer gaat Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) aan de slag met strandkrabben.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

1
courgette
50 g
maïsolie
5 g
gemalen koffie
50 g
opgeklopte room
1
bruine krab
500 g
strandkrab
2
uien
2
wortelen
4 teentjes
look
1 l
water
100 g
cognac
150 g
tomatenpulp
20 g
currypoeder

BEREIDING

Bruine krab: Kook de bruine krab gedurende 5 minuten in een court bouillon, haal vervolgens van het vuur halen en laat afkoelen. Haal de krab eruit en hak deze en haal al het vlees eruit. Kruid het krabvlees met peper, zout en olijfolie.

Strandkrabsoep: Stoof de strandkrabben kort aan, voeg er de ui, wortel, look, curry, tomatenpuree aan toe. Bevochtig met cognac en water, kruid met peper en zout en laat gedurende 20 minuten koken. Daarna mix je het geheel en passeer je alles door een fijne zeef.

Koffieolie: Meng de maïsolie en de gemalen koffie en laat op een zacht vuurtje trekken gedurende 15 minuten. Kruid af met zeezout.

Courgette spaghetti: Snijd de courgette in mooie lange sliertjes – en rol die mooi op met een keukenpincet – en kruid af met koffieolie, peper, zout en citroensap.

Afwerking
Doe het krabvlees in een steker en plaats deze in een diep bord, plaats de spaghetti van courgette er mooi op. Voeg een quenelle van opgeklopte room toe, werk af met een lepel koffie-olie en de zwemkrabsoep.

Foto: www.ambiance.be