In 1638 vertrekt de jonge Portugese priester Sebastian Rodrigo naar Japan, om daar te helpen bij het verspreiden van de katholieke leer. Hij weet dat hem een zware taak wacht: de Japanse machthebbers keren zich de laatste jaren steeds feller tegen de christenen. Ze worden opgejaagd, gedwongen hun geloof te verloochenen, gemarteld en gedood. Waar de jonge priester echter niet op voorbereid is, is dat zijn eigen geloof zwaar op de proef wordt gesteld. Want als de mensen die hij wil helpen, vanwege zijn overtuiging de dood vinden – wat is dan de zin van zijn komst naar dit vijandige land? En waarom heeft zijn grote voorbeeld, priester Ferreira, hun orde verraden? Erger nog: waarom lijkt God in alle talen te zwijgen?
Shūsaku Endō (Tokio 1923-1996) was een Japans schrijver. Hij wordt gezien als een van de grootste Japanse schrijvers uit de ‘derde generatie’ van na de Tweede Wereldoorlog, samen met o.a. Junnosuke Yoshiyuki, Shotaro Yasuoka en Junzo Shono. Van 1950 tot 1953 studeerde Endo Franse literatuur aan de Universiteit van Lyon. Endo was katholiek. In zijn werken zijn dan ook veel referenties naar dit geloof terug te vinden, evenals verwijzingen naar zijn kindertijd.
Regisseur Martin Scorsese droomde er al jaren van om dit boek te verfilmen. Vanaf 15 februari is ‘Silence’, met o.a. Liam Neeson, Andrew Garfield en Adam Driver in de hoofdrol, te zien in de bioscopen.
Vanaf 15 februari draait de film ‘Silence’ in onze bioscopen
Softcover; 222 pagina’s. Ook verkrijgbaar als e-boek.

Auteur: Shusaku Endo
Titel: Stilte
Uitgeverij: Uitgeverij Kok
ISBN: 978 90 4352789 7
Thema: historische roman
Prijs: € 15,00