Star Wars is heden ten dagen niet meer weg te denken. Waar George Lucas ooit mee begon met een film te maken midden in een cyclus van 9 verhalen, en er nooit aan dacht dat er meer zou komen is volledig anders uitgedraaid. Na dat eerste succes kwam er een tweede dan een derde film met een mooi einde van deze cyclus. De hype werdt zo groot rond Star Wars met boeken, strips, volledige fotoboeken over de films, de muziek van John Williams  die buiten de officiële soundtrack nog eens extra muziek uit bracht, dan de Star Wars clubs die uit de grond sproten en zich uitwerkte tot grote organisatie’s op wereld formaat waar regelmatig bijeen komsten worden georganiseerd. Niemand had ooit gedacht dat dit zo’n vaart zou nemen. Men begon reizen te organiseren naar de plaatsen en de sets waar Star Wars gedraaid is. En toen begon men aan een tweede cyclus van drie films, over een periode voor de tijd die we al kende het begin… Terwijl men hier aan werkte heeft Lucas zijn oudere films helemaal verwerkt met nieuwe scenes, nieuw geluid en vele andere dingen, en ze werden terug een groot succes. Men was een richting ingeslagen die niet meer te stoppen was intussen waren er al 6 episodes het werdt zo groot dat Disney Pictures ging samen werken met Lucasfilm en ze begonnen de cyclus naar de 9 verhalen af te werken. Intussen tijd ging men verder met spin-off’s te maken, als Roque One en Solo, die nog meer verklaring geven over personen die in het grote verhaal mee hielpen met de strijd tegenover het Keizerrijk . Nu spreekt men over Star Wars meer alsof men zou een nieuwe auto kiezen en kopen die juist op de markt is voorgesteld.
Meer dan honderd boekuitgave verschenen met het onderwerp Star Wars. Chuck Wendig oorspronkelijk Strip en Scenarioschrijver, geboren in New Hope, Pennsylvania, heeft al vele schrijfregels achter de rug als in maart 2015 bekend werd dat Wendig het vlaggenschip Journey to Star Wars zou schrijven The Force Awakens novel, getiteld Star Wars – Aftermath,  dat in september 2015 verschijnt. Het boek was het eerste in een trilogie van nieuwe canonieke Star Wars- romans gepubliceerd door Del Rey, zij overbruggen de kloof tussen Return of the Jedi en de nieuwe Star Wars film, The Force Awakens. Aftermath werd gevolgd door Aftermath – Life Dept (2016) en Aftermath – Empire End (2017). De betrokkenheid van Wendig met de Verhalen van Star Wars kwam na de vraag om een Star Wars gelicenseerde roman te schrijven op Twitter op 4 september 2014. Hij werd benaderd door LucasBooks in New York Comic Con later dat jaar, na het zien van zijn tweet en het lezen van zijn roman Under the Empyrean Sky . Aftermath werd precies een jaar later gepubliceerd, op 4 september 2015, en debuteerde op plaats 4 op zowel de bestsellerlijst van New York Times als de bestsellerlijst van USA Today. Een Nieuwe trilogie was geboren.

Aftermath is het eerste deel van deze nieuwe Star Wars – trilogie en een direct vervolg op de originele Star Wars-trilogie van George Lucas. Terwijl het Keizerrijk nog herstellende is van de nederlaag bij de Slag bij Endor, moet de Rebellenalliantie, nu de Nieuwe Republiek genoemd al snel actie ondernemen om te voorkomen dat haar vijanden zich kunnen hergroeperen en terugslaan. Maar boven de afgelegen planeet Akiva zal het gevaar nog groter worden door het ontvouwen van een onheilspellend machtsvertoon van de vijand. Op een soloverkenningsmissie ziet piloot Wedge Antilles Keizerlijke Star Destroyers bijeenkomen als roofvogels om een prooi. Voordat hij echter verslag kan uitbrengen bij de leiders van de Nieuwe Republiek wordt hij gevangengenomen. Ondertussen, op de oppervlakte van de planeet, is oud-rebel Norra Wexley thuisgekomen, zij is zo moe van de oorlog, van het strijden, dat ze nu klaar is om zich te herenigen met haar zoon. Norra wil niets liever dan een nieuw leven opbouwen. Maar als ze vervolgens de noodoproep van Wedge ontvangt, beseft ze dat haar tijd als vrijheidsstrijder nog niet ten einde is. Wat ze zich echter niet realiseert, is hoe dichtbij de vijand is en hoe gevaarlijk haar nieuwe missie wel is. Vastbesloten om de macht van het Keizerrijk te behouden, verzamelen al de overgebleven elite zich op Akiva voor een geheime conferentie. Dit om een tegenaanval in de strijd van het keizerrijk voor te bereiden. Maar ze hebben niet gerekend op Norra en haar nieuwe bondgenoten, haar zoon, een technisch genie, een Zabrakse premiejager en een verstoten overloper van het Keizerrijk, die er alles aan zullen doen om de tirannieke heerschappij van het Keizerrijk eens en voor altijd te beëindigen. Star Wars – Aftermath zet de strijd  en de verhalenlijn verder na Return of the Jedi uit 1983. Het is wel duidelijk dat de goede jongens en meisjes zich moeten zorgen maken om veel meer in het sterrenstelsel hier heel ver vandaan, dan alleen het Keizerrijk…

Auteur: Chuck Wendig

ISBN: 9789 024 5812 76

Prijs: € 14,95

Uitgever: Luitingh-Sijthoff