Stad Antwerpen lanceert een open oproep voor organisaties die kleinschalige concerten programmeren en het scouten van nieuw muzikaal talent als een uitdaging zien. Met dit initiatief wil de stad opkomende Antwerps muzikanten en bands extra concertkansen bieden op professionele podia in Antwerpen. 

Deze open oproep naar organisaties die concertkansen bieden aan nieuw talent kadert in het stedelijk muziekbeleid van stad Antwerpen. Alle genres van muziek zijn mogelijk. De te organiseren concerten zullen plaatsvinden op podia in geheel Antwerpen in 2024 en 2025, bij voorkeur in reeksen. ​

Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur: “Met deze open oproep wil de stad Antwerps muzikaal talent en de muzieksector ondersteunen en Antwerpen extra profileren als bruisende muziekstad. We mikken expliciet op organisatoren van kleinschalige concerten die kansen willen bieden aan jong, ontluikend talent in onze stad.”

Concerten met aandacht voor fair pay

Geïnteresseerde organisatoren met aantoonbare ervaring in muziekprogrammering kunnen hun voorstellen indienen vóór 10 januari 2024. De voorstellen worden door een jury beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, waaronder het plan van aanpak, fair pay van de muzikanten en een spreiding van de optredens doorheen de stad.

Financiële steun van de stad

De geselecteerde organisaties ontvangen financiële ondersteuning van de stad op basis van de inhoud van hun voorstel. Organisatoren kunnen van de stad Antwerpen tot maximaal 10.000 euro per jaar aan ondersteuning krijgen voor maximaal twee jaar op rij, met name 2024 en 2025, volgens een ingediend plan van aanpak met concreet financieel plan en aandacht voor fair pay van de muzikanten. In totaal kan de stad een ondersteuning van 50.000 euro per jaar aanbieden. ​ ​

Voorstellen indienen tot 10 januari

Geïnteresseerde organisatoren kunnen tot uiterlijk 10 januari 2024 om 23.59 uur een voorstel indienen via het online aanvraagformulier.

Lees alle voorwaarden en de te volgen procedure op deze website.

Foto: © Nora Dekoning. Deadbeat Larry in Kiebooms tijdens Café OVERLAST.