Op maandag 1 april 2019 organiseert het BoekenOverleg voor de zevende keer de Staat van het Boek. Tijdens deze editie richten we onze focus expliciet op de toekomst en stellen we een memorandum voor naar aanleiding van de komende Vlaamse, federale en Europese verkiezingen.
Het BoekenOverleg is een unieke samenwerking tussen actoren in het boeken- en letterenveld die belangrijke thema’s op de politieke agenda plaatst. Dit leidde in het verleden tot tastbare resultaten zoals een gereglementeerde boekenprijs, een actieplan Leesbevordering, een regeling voor non-fictiewerkbeurzen bij het VFL, …

Tijdens deze editie presenteert het BoekenOverleg een memorandum met tien prioriteiten voor de sector en een charter voor een meer inclusieve boeken- en letterensector. Politici gaan hierover in debat. Daarnaast is er een keynote van de Marokkaans-Nederlandse schrijver Abdelkader Benali. Het volledige programma bekijk je hier.
De Staat van het Boek is dus een uitgelezen ontmoetingsmoment voor auteurs, illustratoren, vertalers, leesbevorderaars, uitgevers, boekverkopers, bibliothecarissen, opiniemakers, literaire organisatoren, politici, beleidsverantwoordelijken en lezers. Ook jij bent van harte welkom.

Wanneer?
Maandag 1 april van 13 tot 18 uur
Waar?   
Vlaams Parlement – Hertogsstraat 6, Brussel
Inschrijven? 
De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. 
Inschrijven kan tot en met 25 maart via www.iedereenleest.be

Foto: Iedereen Leest