Le passé devant nous, het speelfilmdebuut van Nathalie Teirlinck, beleeft zijn internationale première op Cinequest, het jaarlijkse filmfestival in Silicon Valley (28 februari-12 maart). Daarnaast staan Le Ciel Flamand, King of the Belgians en Vincent op het programma terwijl ook The Zookeeper’s Wife er te zien is, het oorlogsdrama waarin Johan Heldenbergh zijn Hollywooddebuut maakt naast Jessica Chastain.vaf cinequest

Le passé devant nous maakt zijn opwachting binnen dit programmaluik Life, een selectie films die de mooie, maar soms ook harde kant van het leven laten zien. Teirlincks eerste speelfilm brengt het verhaal van Alice, een luxe-escorte die na de dood van haar ex-vriend onverwacht geconfronteerd wordt met haar zesjarig zoontje dat ze achterliet bij de geboorte. Verdeeld tussen de angst voor intimiteit en het verlangen naar geborgenheid probeert Alice haar rol als ouder op te nemen. Het resultaat is een diepmenselijk portret van twee verloren zielen, gespeeld door Evelyne Brochu en de jonge Zuri François.

Le passé devant nous ging eind 2016 in wereldpremière als slotfilm van het Filmfestival van Oostende, was nadien ook te zien op het Festival van de Franstalige Film in Namen en krijgt nu zijn internationale première tijdens Cinequest. Op 8 februari komt Le passé devant nous bij ons uit in de bioscoop.