Groepstentoonstelling met Jörg Bräuer, Nathalie Campion, Lila Farget, Ernst Gamperl, Kaspar Hamacher, Amy Hilton, Samy Rio, Bela Silva, Jacqueline Surdell & Philipp Weber 

Ter gelegenheid van haar 5-jarig bestaan opent de Brusselse galerie Spazio Nobile een groepstentoonstelling met werken van 10 kunstenaars en designers die reflecteren over de interactie tussen mens en planeet. Zoals typisch is voor de galerie, zijn de deelnemende kunstenaars niet gebonden door disciplines of materialen, maar door een bijzondere gevoeligheid voor alles wat met natuur en mineraliteit te maken heeft. De multidisciplinaire tentoonstelling presenteert glascreaties naast keramiek, houtsculpturen, wandtapijten, foto’s en pastelschilderijen op papier.
De kunstwerken die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd weerspiegelen een biodiversiteit die de rijkdom van organisch materiaal onderstreept als basis voor artistieke experimenten in interdisciplinaire praktijken.

Aarde en vuur zijn vertegenwoordigd in de bamboegeblazen glascreaties van Samy Rio (FR), de verlichting en geblazen vazen van Philipp Weber (DE), de architecturale vormen in gesmolten glas van Lila Farget (FR), en de geglazuurd keramieken objecten van Nathalie Campion (BE) en Bela Silva (PT). 

Een subtiele dialoog vindt plaats tussen de houtsculpturen van Ernst Gamperl (DE) en Kaspar Hamacher (BE). De gevlochten touwen en koorden in de multidimensionale wandtapijten van Jacqueline Surdell (US) schudt de status van textiel in de hedendaagse kunst door elkaar, terwijl de diepe rots die Amy Hilton (UK) in haar droge pastel vermengt met sedimentaire steenkool, herinnert aan de opgravingen in de Ellora Grotten in India, waarbij afwezigheid en aanwezigheid, de principes van leegte, openheid, onmetelijkheid of oneindigheid met elkaar worden verzoend.
Foto’s of natte collodiums op ferrotype platen van Jörg Bräuer (DE)  openen onze  blik naar deze ruimte en tijd die de onze is. De grootsheid van de berg dringt zich op, waarvoor de mens alleen maar kan buigen.

Los van alle geloofsovertuigingen, vatten deze tien kunstenaars de essentie van het menselijk wezen samen. Hun werken zijn contemplatief en diepzinnig, expressief en veerkrachtig, en vertalen de krachten van deze “nieuwe” wereld waarin mannen en vrouwen onderling een ware relatie zullen onderhouden, tussen hen en de planeet waarin ze leven, en vooral ook met zichzelf.

Threads of Nature
18 maart – 18 juli 2021
Opening: 25 maart 2021, 14u-20u
Opendeurdagen op zaterdag 27 maart & zondag 28 maart van 12u tot 19u in het kader van Brussels I Love You (BILY) Contemporary Art Walk.
Open van dinsdag tot zaterdag, 11u-18u of op afspraak.
Online reservaties via www.spazionobile.com

Foto top: Jacqueline Surdell
Foto tekst: Bela Siva
Foto’s: www.spazionobile.com / www.clubparadis.be