Tijdens de zomermaanden kunnen we allemaal niet wachten om onze thuisbasis even te verruilen voor exotischere oorden. Wie dit jaar besluit om naar Canarisch Eiland Fuerteventura af te reizen, kan naast zonnekloppen, ook genieten van de fantastische keuken van chef Marco Rodríguez in Restaurant Solar. En mocht je nog geen reisbestemming gekozen hebben, dan is zijn Spaans-Portugese fusion reden genoeg om een ticket te boeken. 

Omgeven door een prachtig kustlandschap en enkele ongerepte stranden, vind je Restaurant Solar dat deel uitmaakt van het viersterrenhotel Coral El Cotillo Beach. Het restaurant van chef Marco Rodríguez verwelkomt zowel gasten als niet-gasten. Gasten die gratis lid worden van Club Coral Happiness genieten o.a. van 15% korting op hun uitgaven in het restaurant.

Marco Rodríguez
Dit zonovergoten rooftoprestaurant biedt een van de beste zonsondergangen van Fuerteventura en is de thuisbasis van chef Marco Rodríguez. Portugees en verliefd op het eiland Fuerteventura, versmelt hij perfect het Canarische met het Portugese. Zijn passie voor koken maakt van zijn gerechten een combinatie van sensaties en smaken, waardoor ze een ware zintuiglijke ervaring worden. Gepassioneerd, verliefd op de keuken en met oog voor detail, verrukt hij steeds met gerechten die het nieuwe met het traditionele combineren. De bediening van maître Francisco Javier Álamo maakt de culinaire ervaring compleet. Hij is een expert in de eenvoudige genoegens van het leven, van een alledaags broodje tot de beste wijn.

Restaurant Solar kookt met een Brasa del Cotillo-oven. Deze oven geeft het vlees een onmiskenbare heerlijke smaak. Naast vlees, wordt de dagverse vis hoog aangeschreven en staan er enkele verrassende veganistische gerechten op de kaart. Bijna 95% van de ingrediënten zijn lokale producten van topkwaliteit die garant staan voor een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Foto: www.ambiance.be