LUIS-MANUEL LAMBRECHTS

16 mei 2024 > 29 juni 2024

Raf Van Severen blijft de parels van de nieuwe generatie Belgische schilders belichten, met kleur als gemeenschappelijke deler. Dit geldt in het bijzonder voor de getalenteerde Luis-Manuel Lambrechts (1992). Zijn solo tentoontelling loopt van 16 mei 2024 tot 29 juni 2024, in de Raf Van Severen Galerij (Antwerpen), gehuisvest in een subliem architectenhuis recht tegenover het MAS.

Het werk van Luis-Manuel Lambrechts kan omschreven worden als kleurrijk, levendig en illustratief. Hij uit zijn creativiteit met behulp van illustraties, muurschilderingen, schilderijen en meer. Zijn werken bevatten fictieve personages en referenties naar zijn persoonlijk leven en verschillende culturen. Zo brengt hij regelmatig hulde aan zijn Peruaanse roots en wordt hij geïnspireerd door de natuur van het land.

LUIS-MANUEL LAMBRECHTS, 1992

Luis-Manuel Lambrechts (1992) is een zelflerende kunstenaar, gevestigd in een klein dorpje vlakbij Leuven. Lambrechts staat bekend om zijn verhalend en figuratief werk. Zijn werk is sterk beïnvloed door zijn Peruaanse roots, folklore en zijn liefde voor de natuur. Zijn handgeschilderde tekeningen tonen verborgen fragmenten van zijn eigen leven. Zijn naïeve landschappen zijn gevuld met personages die hun eigen rol spelen en tegelijkertijd bijdragen aan iets groters. Het creëren van deze kleine universa helpt hem om zich te verbinden met zowel zijn innerlijke als zijn uiterlijke wereld.

Zijn werk is te zien geweest in verschillende groepstentoonstellingen en is gebruikt voor campagnes voor klanten als Bombay Sapphire, Wasserman, Unesco, Unicef, LEVIS paint, Canon, etc.

PRAKTISCHE INFORMATIE

TENTOONSTELLING

Luis-Manuel Lambrechts
26 mei – 29 juni 2024

LOCATIE
Raf Van Severen Galerij
Maandag > donderdag: of op afspraak
Vrijdag: 14u – 18u
Zaterdag: 11u – 18u
Godefriduskaai 52,
2000 Antwerpen

Foto: © Luis-Manuel Lambrechts © Galerie Raf Van Severen