In 1985 –het Internationaal Jaar van de Jeugd en Europees Jaar van de Muziek- werd er binnen de gemeentelijke academie voor Muziek-Woord-Dans van Heist-op-den-Berg onder impuls van de directeur André Walschaerts het initiatief genomen om een symfonisch jeugdorkest op te richten. Door de jaren evolueerde dit jeugdorkest steeds meer naar een volwaardig symfonieorkest met professionele jonge musici.

De kern van het orkest werd in 1995 het vast begeleidingsorkest van Helmut Lotti, het “Golden Symphonic Orchestra” was geboren. Met deze artiest toerde het orkest zowat overal in Europa, de USA, Canada, Zuid-Afrika, en maakte talloze CD- en DVD-opnames.

Vanaf 2005, na het beëindigen van deze samenwerking, groeide het begeleidingsorkest opnieuw uit tot een grotere symfonische bezetting met een eigen repertoire en klaar om andere artiesten te begeleiden.

Hoogtepunten waren steeds de jaarlijkse concerten gegeven voor de Internationale Robert Stolzclub (IRSC).

Bij de oprichting van de Heistse concertvereniging “Sinfonia Heist” (SfH) werd het orkest aangezocht als vaste partner onder de naam “Diamond Symphonic”. Deze benaming verwijst naar het rijke diamant-verleden van de regio Heist-op-den-Berg.

Een brede kern van het vroegere Golden Symphonic Orchestra zet hiermee hun tienjarig succesverhaal verder.

Het orkest staat nog steeds onder leiding van zijn oprichter André Walschaerts.

  nu helemaal op punt staat. Tijd dus om te snuisteren. Neem je agenda alvast bij de hand want in het aanbod van Sinfonia Heist vind je zeker een concert naar jouw smaak.

Requiem Mozart

Het prachtige Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, niet lang voor zijn dood geschreven, behoort tot de grootste meesterwerken uit de klassieke muziek.
Zondag 11 December 2022 – 15 uur
Schouwburg Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg
Tickets en info: www.zwaneberg.be

Passieconcert

Wegens het groot succes in 2016 en 2018 heeft Sinfonia Heist ook dit seizoen een Passieconcert aan haar programmatie toegevoegd.  Zeker niet te missen, zondag 26 maart 2023 om 15 uur in de Kerk Onze-Lieve-Vrouw Altijddurende Bijstand Heist-op-den-Berg (Hallaar).
Noteer dit alvast in uw agenda.

Carmina Burana – Carl Orff
Jubileumconcert – 10 jaar Sinfonia Heist

Op zaterdag 14 Oktober 2023 om 20 uur en op
zondag 15 Oktober 2023 om 15 uur kan u opnieuw genieten van  Carmina Burana van Carl Orff. Een uitzonderlijk concert, een meesterwerk dat inmiddels  meer dan 90 jaar jong is, maar populairder  dan ooit. Weinig composities spreken zo tot de verbeelding als Carmina Burana, onder meer door zijn grote bezetting en muzikale uitdrukkingskracht. Dit dubbelconcert gaat door in CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg.

Nieuwjaarsconcert 2024

Op zaterdag 13 januari 2024 luidt Sinfonia Heist het nieuwe jaar in.  Die avond kan u in de Schouwburg van het Cultuurcentrum Zwaneberg te Heist-op-den-Berg genieten van een stijlvolle avond in Nieuwjaarssfeer. Een onvergetelijke beleving en het perfecte begin van het Nieuwe Jaar! Prosit!

https://www.sinfoniaheist.be/concerten