In “Shazam! Fury of the Gods” van New Line Cinema wordt het verhaal vervolgd van de tiener Billy Batson, die door het uitspreken van het magische woord SHAZAM! verandert in zijn alter ego, de volwassen superheld Shazam. Nu ze de krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin best lastig om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar dan komen de Dochters van Atlas naar de aarde, drie oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak. Billy – ofwel Shazam – en zijn familie zullen moeten vechten voor hun superkrachten, hun levens en het voortbestaan van hun wereld. De rollen in “Shazam! Fury of the Gods” worden opnieuw ingevuld door Zachary Levi als Shazam, Asher Angel als Billy Batson, Jack Dylan Grazer als Freddy Freeman, Adam Brody als superheld Freddy, Ross Butler als superheld Eugene, Meagan Good als superheld Darla, D.J. Cotrona als superheld Pedro, Grace Caroline Currey als Mary Bromfield/superheld Mary, Faithe Herman als Darla Dudley, Ian Chen (“A als Eugene Choi, Jovan Armand als Pedro Pena, Marta Milans als Rosa Vasquez, Cooper Andrews als Victor Vasquez en Djimon Hounsou als de Tovenaar. De cast wordt aangevuld door Rachel Zegler , Lucy Liu en Helen Mirren.

De film wordt geregisseerd door David F. Sandberg en geproduceerd door Peter Safran.  Het scenario dat geschreven is door Henry Gayden en Chris Morgan (“Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, “The Fate of the Furious”) is gebaseerd op de personages van DC. Shazam! is een creatie van Bill Parker and C.C. Beck. De uitvoerend producenten zijn Walter Hamada, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Marcus Viscidi en Geoff Johns. Regisseur Sandberg wordt achter de schermen bijgestaan door director of photography Gyula Pados, production designer Paul Kirby en editor Michel Aller . De music supervisor is Season Kent en de muziek komt van Christophe Beck. De visual effects supervisors zijn Bruce Jones en Raymond Chen. Louise Mingenbach (“Jumanji: The Next Level”, “Godzilla: King of the Monsters”) is de kostuumontwerper. New Line Cinema presenteert “Shazam! Fury of the Gods”, een film van David F. Sandberg en producent Peter Safran.
Release 15/03/2023
Regie: David F. Sandberg
Cast: Djimon Hounsou, Helen Mirren, Zachary Levi, Lucy Liu, Adam Brody, Rachel Zegler, Grace Caroline Currey, Meagan Good
Muziek:  Christophe Beck