Na vier succesvolle theatervoorstellingen en drie interactieve online edities, presenteert Backstage Producties nu de vijfde jubileumeditie aan het publiekRegisseur Jaak Lema brengt een buitengewoon en interactief concept tot leven in het theaterstuk “Assisen V – De Pizzamoord”. Het spraakmakende moordproces wordt op het toneel gepresenteerd, inclusief boeiende flashbacks. Het publiek wordt uitgenodigd om als volksjury op te treden en te beslissen over de schuld of onschuld van de beklaagde.

Op zondag 21 mei verzamelden pers, genodigden en publiek zich om het lot van de beklaagde te bepalen. Theater Elckerlyc in Antwerpen werd omgetoverd tot een assisenhof en was het decor voor deze feestelijke voorstelling. Bekende gezichten, waaronder Bieke Ilegems, Erik Goossens, Frans Maas en Herbert Flack, maakten deel uit van de cast. Herbert Flack keerde terug naar het theaterpodium als slachtoffer in deze intrigerende misdaadpuzzel. Regisseur Jaak Lema zorgde ervoor dat de beklaagde en getuigen, gespeeld door Daphne Wellens, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx en Evelien Van Hamme, de vragen van de volksjury beantwoordden.

Het publiek, dat fungeerde als volksjury, werd uitgedaagd om de waarheid te achterhalen in deze meeslepend misdaaddrama. De voorstelling liet de toeschouwers achter in spanning, in afwachting van de ontknoping en het uiteindelijke oordeel over schuld of onschuld. “Assisen V – De Pizzamoord” is nog te zien tot en met zondag 11 juni 2023 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Op 18 juli 2020 wordt de flamboyante radio-dj Vincent Boulanger, bekend als Vince Prince, vermoord door een vergiftigde pizza te eten. Verdachte Catherina Verhoeven, beweert onschuldig te zijn en zocht alleen hulp voor haar zieke moeder. Medeoprichter Waldemar De Cloet, ontevreden over het niet ontvangen van geld na het succes van Radio Nova, wordt ook in overweging genomen als mogelijke dader. Advocate Devos probeert de jury te laten twijfelen en nieuwe inzichten te bieden, terwijl procureur Vandaele de beklaagde probeert te vangen met onverwachte plotwendingen.

En het vonnis werd uiteindelijk??

ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS – ASSISEN V – DE PIZZAMOORD
Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Tot en met 11 juni 2023.

Productie: Backstage Producties: Bob Jennes – Dirk Van Vooren – James Cooke – Nico Warrinnier
Tekst: Peter Römer en Frank Van Laecke
Regie: Jaak Lema
Uitvoerend producent: Sil Poppe

Cast:  Frans Maas, Bieke Ilegems, Erik Goossens, Herbert Flack, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx, Evelien Van Hamme en Daphne Wellens.

Nog tot 11 juni 2023

Tickets:

https://www.backstage-producties.be/kalender/202306

Reservatie & info
Bel 070 691 002*
*max. € 0,30/min.