In augustus vinden er op de Scheldekaaien verschillende evenementen plaats. Op 12 augustus trekt de Antwerp Pride door de stad, op 15 augustus is er de Rubensmarkt en op 20 augustus het Bollekesfeest. Omdat deze events bovenop de knip van de Leien hinder veroorzaken op de Antwerpse noord-zuidverbinding, raadt de stad bezoekers aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.
Tijdens de 3 dagen is doorgaand verkeer op de Scheldekaaien niet mogelijk. Bovendien is de bereikbaarheid van de achterliggende straten beperkt. Tijdens de doortocht van de Pride zijn enkele parkings aan de Scheldekaaien (achter de waterkeringsmuur) niet bereikbaar.
Antwerp Pride op zaterdag 12 augustus
De optocht van Antwerp Pride wordt opgebouwd aan de Ledeganckkaai. De optocht vertrekt vanaf de Vlaamsekaai/Pourbusstraat en trekt via de Vlaamsekaai, de Leopold De Waelplaats en de Scheldekaaien naar de Van Meterenkaai.
·         De Scheldekaaien worden hiervoor afgesloten van 13 tot 17.30 uur, vanaf de Scheldestraat tot de Van Meterenkaai.
·         De Ledeganckkaai wordt afgesloten van 8 tot 21 uur. Hierdoor is ook geen verkeer mogelijk vanaf de D’Herbouvillekaai. Het verkeer wordt aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg afgeleid naar de Singel.
Rubensmarkt op dinsdag 15 augustus
De Rubensmarkt vindt op 15 augustus plaats op de Scheldekaaien, vanaf het Steenplein tot aan de Sint-Jansvliet. Voor de opbouw, afbraak en de markt zelf wordt de Ernest van Dijckkaai, vanaf het Steenplein tot aan de Sint-Jansvliet, afgesloten van 15 augustus 1 uur tot 16 augustus 1 uur. Parking Grote Markt blijft bereikbaar.
Bollekesfeest op zondag 20 augustus
Het Bollekesfeest duurt drie dagen, van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus. Hiervoor wordt enkel op zondag opnieuw de Ernest van Dijckkaai afgesloten vanaf het Steenplein tot aan de Sint-Jansvliet, deze keer van 6 uur tot 23 uur. Parking Grote Markt blijft ook dan bereikbaar.
Omleidingen
De afsluitingen van de Scheldekaaien hebben gevolgen voor wie in Centrum Noord of Centrum Zuid moet zijn:
·         Voor Centrum Noord loopt de omleiding via de Noorderlaan en de noordelijke Leien. Van daaruit kan men via de Ankerrui, de Van Meterenkaai of Sint-Pietersvliet de zone rond de Scheldekaaien bereiken.
·         Voor de zone Centrum Zuid wordt het verkeer omgeleid via de Bolivartunnel en de zuidelijke Leien. Van daaruit kan men via de Graaf van Hoornestraat, Kasteelpleinstraat en Bourlastraat/Leopoldstraat naar de straten die aansluiten op de Scheldekaaien.
Mobiliteit
Bezoekers nemen best de fiets of het openbaar vervoer tot aan de feestelijkheden. Wie met de auto komt, kan gebruik maken van de park and rides rond de stad en zijn route verderzetten met tram of bus. Tijdens de Antwerp Pride-parade zijn meerdere parkings in de binnenstad moeilijk bereikbaar. Alle bereikbaarheidsinformatie is te vinden op www.slimnaarantwerpen.be.