Manon Sikkel is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken. Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews.  Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Manon Sikkel was van 2019 tot en met 2022 Kinderboekenambassadeur. Zij was de vijfde Kinderboeken ambassadeur van Nederland. Sara Paletti thuis is het tweede deel van Sara Paletti.

  • 2020 Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury voor Geheim Agent Oma – de grote goudroof
  • 2021 Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury voor Geheim Agent Max
  • 2022 Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury voor de beste juf van de hele wereld

Van Sara Paletti word je als lezer supervrolijk. In Thuis van Manon Sikkel en illustrator Katrien Holland beleeft ze nieuwe, grappige avonturen in haar krakkemikkige flat vol kleurrijke bewoners. Dit makkelijk te lezen boek met fullcolourillustraties is geschikt voor alle kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Eerder verscheen ook deel 1: Sara Paletti.

Sara Paletti woont op de dertiende verdieping van een flat. Toevallig de leukste flat van de hele wereld! Op een dag ziet ze een oproep voor het tv-programma Bij mij thuis. Om mee te kunnen doen moet Sara laten zien wat er zo leuk is aan de flat. Ze vraagt alle bewoners om hulp: huismeester mevrouw Bayrak, de studenten, de mensen die er net zijn komen wonen, de oude meneer met de stok en Alfie, de jongen met de jurk. Maar dan verschijnt de vervelende mevrouw Ezel…

Manon Sikkel won drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en twee keer de Pluim van de Senaat. Van april 2019 tot april 2022 was ze de Kinderboekenambassadeur van Nederland. Manon is bekend van o.a. haar Geheim agent oma-serie.

 

Auteur; Manon Sikkel

Illustrator Katrien Holland

ISBN: 9789021039244

Prijs:16,99

Uitgever: VBK uitgeverij Belgie