Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) slaat de handen in elkaar met housefestival Dystopia (zaterdag 14 juli, Fort 3 Borsbeek). Het resultaat: ROOTZ, een intiem concept waarbij beloftevolle chefs in clubs in heel het land ‘back to back’ gaan met de allerbeste dj’s. Oftewel proeven van spraakmakende veelal healthy signature dishes (telkens met een pittige lokale kruiding) van een nieuwe generatie topkoks begeleid door de sappigste sounds. 16 februari gaat ROOTZ in exclusieve première tijdens ‘Dystopia presents CLAPTONE: Venetian Valentine’ in Ampere. De Berlijnse DJ en producer kruist – zij het met héél veel liefde – voor een intiem gezelschap van maximaal 100 deelnemers de culinaire/muzikale degens met Seppe Nobels.

Seppe Nobels kijkt alvast met een enorme honger uit naar de vuurdoop. “De mysterieuze en gemaskerde Claptone is de gedroomde DJ om ROOTZ aan de wereld voor te stellen”, zegt Nobels. “Muziek met het culinaire blenden dat werkt. Dat werd al in tal van formules bewezen. Waar onderscheidt ROOTZ zich? Langs de ene kant is er de magische live-kruisbestuiving tussen beloftevolle chefs en dj’s op één stage. Anderzijds krijgt in het culinaire luik de gezonde insteek een zéér prominente plek.”

Is dit een statement tegenover het soms exuberante clubleventje? “Wij zijn geen moraalridders, maar we willen wel iets in beweging zetten”, stelt Nobels meteen. “Onlangs logeerde Steve Angello van Swedish Housemafia bij ons. Steve leeft geheel vegetarisch en zonder alcohol. Het maakt het leven op topniveau een stuk makkelijker. Wij gaan dus met ROOTZ zeker veel groenten en non-alcoholische cocktails serveren.”

MENU
Carpaccio Portobello, gefermenteerde look, zoete ui, mosterdzaad/blad
Gepocheerd hoevenei op 62°C, karnemelk, schorseneer, postelein
Black risotto van lokale spelt, inktvis, abdijkaas, aardpeer, tarwegras
Rode biet, varkenswang, knolselder, zwarte olijf, spruiten
Crème brulée, hennep appel

Foto’s: Holy2