Ride Upon The Storm 2 is weer zo’n fantastische Tv reeks uit het noorden, van Deense makelij. Wie het eerste seizoen heeft gezien, weet wel waar hij voor staat. Je begint aan het eerste deel en zonder je het weet blijf je doorkijken tot het laatste deel, de ontknoping.

Adam Price deed in 2010 met Borgen een nieuwe wind door het Europese serielandschap waaien. Nu stelt de BAFTA-winnaar het nieuwe seizoen van Ride upon the Storm voor, met Lars Mikkelsen (House Of Cards) in de rol van zijn leven, waarvoor hij met een Emmy voor Beste Acteur bekroond werd.

De Krogh familie probeert het dagelijks leven weer op te pakken. Maar hoe ga je verder wanneer je een dierbare verloren hebt? Bovendien zijn er geheimen en leugens die het gezin dreigen te verscheuren…
Anderhalf jaar na de dood van August, moet de familie Krogh met hun leven verdergaan, hoe tragisch het ook is. Want er komen geheimen boven, er worden leugens ontdekt op zo’n niveau dat het gezin dreigt te verscheuren. Elkeen heeft zijn ding. Johannes is gevaarlijk zelfdestructief geworden en Elisabeth zoekt haar troost in de spirituele wereld om toch maar contact te kunnen maken met August. Dan hebben we Emilie, zij is vervuld van woede, maar beseft wel dat enkel liefde har zou kunnen bevrijden. Christian daar een tegen wil dit alles verwerken in zijn job, maakt succes met een nieuw boek en het bedrijf Open Mind dat hij runt met zijn vriendin Amira. Maar achter deze Façade schuilt meer dat het ons laat vermoeden, zijn schuldgevoelens omdat hij zijn broer niet heeft kunnen redden.

Deze briljant vertolkte en ambitieuze serie speelt zich af op het raakvlak tussen intimiteit en politiek, tegen een achtergrond van geloof en engagement. De bedenker van het verhaal,  Adam Price,  werkt zijn personages telkens weer tot in het kleinste detail uit. Hun persoonlijke ambities zinderen subtiel door in de verzuchtingen van de Europese samenlevingen, op zoek naar stabiliteit. Ride Upon The Storm verkent goed en kwaad en de spirituele reis van het vinden naar een uitweg en het zoeken naar een grotere zin in het leven, omdat we allemaal in iets geloven, of dat willen we toch, tenminste wanneer een storm nadert…

Regie: Louise Friedberg & Kaspar Munk

Cast: Ann Eleonora Jørgensen, Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen, Simon Sears

Genre: Drama

Muziek: Kristian Leth & Fridolin Nordsø

Specificatie: 10 x 60 Min – Nederlands ondertiteld

Distributie: Lumière – series