AMOR. Zo zal het café-restaurant van De Roma in Borgerhout heten. “We kozen voor een naam die met De Roma is gelinkt. Meer nog, we kozen voor haar spiegelbeeld”, legt algemeen coördinator Danielle Dierckx uit.AMOR komt in het pand naast De Roma op de Turnhoutsebaan en biedt plaats aan 100 couverts. De geplande opening is voorzien voor het voorjaar van 2019.

Met AMOR koos De Roma voor een naam die veel ladingen dekt. Danielle Dierckx: “AMOR betekent liefde voor lekker eten en drinken. AMOR staat voor een plek van verbinding, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten.AMOR betekent ook respect voor elkaar en de natuur, voor duurzame producten en fair trade. AMOR en ROMA zijn onlosmakelijk verbonden, naast elkaar, als broer en zus.”

Met de opening van het café-restaurant wil De Roma een extra service bieden aan concertgangers die snel een hapje willen eten, maar het zal ook een plek zijn voor mensen die gezellig en uitgebreider willen tafelen. Voor bezoekers die enkel iets willen drinken, komt er een bar. “We investeren heel bewust in de Turnhoutsebaan, de buurt die ons zo nauw aan het hart ligt. “AMOR vormt een mooie aanvulling op het bestaande horeca-aanbod”, aldus Dierckx.

In samenwerking met i.s.m.- architecten en Michiel Thys, bekend van café-restaurant Walvis in Zurenborg, wordt er momenteel volop getimmerd aan de renovatie en inrichting van het 450 m2 grote pand. De komende weken wordt het dak verstevigd, lichtkoepels vervangen, het sanitair geïnstalleerd en de elektriciteit in orde gebracht. Daarna volgen een toog en een keuken. Er lopen volop gesprekken met chef-koks en De Roma bekijkt met verschillende sociale economie- en opleidingsprojecten op welke manier ze kunnen samenwerken.