Wie zegt dat desserts voorbereiden altijd moeilijk is? Voor deze pumpkin pie haal je de taartbodem gewoon kant en klaar in de winkel: al één taakje minder, dat scheelt. De rest is overigens ook lekker simpel waardoor jij een heerlijke taart in no time (en zonder stress!) op tafel tovert. The real American way. 

INGREDIËNTEN VOOR 8 personen

1 blik
pompoenpuree
1 tl
kaneelpoeder
1/2 tl
nootmuskaat
1/2 tl
kruidnagels
1/2 tl
gemberpoeder
snuifje
zout
2
eieren
85 ml
esdoornsiroop
240 ml
volle room
1 tl
vanille extract
1
taartbodem
185 g
pecannoten

BEREIDING

Verwarm de oven alvast voor op 220°C. In een grote mengkom mix je de pompoenpuree samen met de kaneelpoeder, de nootmuskaat, de kruidnagels, het gemberpoeder en een snufje zout. Vervolgens voeg je de eieren toe samen met de esdoornsiroop, de volle room en het vanille extract. Roer langzaam door elkaar tot één geheel. 
Plaats de taartbodem in een taartvorm. Duw aan totdat de taartbodem mooi in de taartvorm past. Vul de taartbodem met het mengsel en strijk het glad. Plaats de taartvorm in de oven voor zo’n 15 minuten. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C en bak voor zo’n 40 minuten. 
Voor de pecan crumble snijd je de pecannoten eerst fijn. Doe ze in een mengkom en meng samen met wat esdoornsiroop en een snufje zout. Roer goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en leg de in esdoornsiroop druipende pecannoten hier op. Zet het in de oven op 175°C voor zo’n 10 minuten. Wanneer het is afgekoeld stop je de crumble in een ziplock zakje en maak je het fijn met een deegrol. Stop de crumble in een kommetje, voeg nog een laatste el esdoornsiroop toe en verdeel de crumble dan over de afgekoelde pumpkin pie. 

TIP VAN DE REDACTIE
Wil je het wat persoonlijker maken? Koop dan kleine taartbodempjes en maak een taartje per persoon. 

Foto: www.ambiance.be