Kris de Roy en zijn rechterhand Sylvester Schatteman zijn allebei gepassioneerd bezig met groenten en fruit. In hun 6000 m2 grote moestuin, naast de ringdijk van de Polders van Kruibeke, kweken ze honderden groenten en kruiden. Daar experimenteren ze eveneens met vergeten groenten en onbekende variëteiten die ze in hun gerechten verwerken.  “Door zelf groenten, kruiden en fruit te kweken willen we het restaurant naar een nog hoger niveau tillen.”
Kris studeerde in Ter Groene Poorte in Brugge en werkte vervolgens bij André Pauwels van de toenmalige restaurantboot La Pérouse en bij Didier Garnich van het toenmalige restaurant Gin-Fish. Samen met zijn vrouw Gina, verbouwde Kris het Hofke van Bazel in drie fazen uit tot het restaurant dat het nu is. Inclusief de Italiaanse trattoria Bazalia op de eerste verdieping van het pand.
Sylvester Schatteman werkt al zes jaar in het restaurant en was daarvoor actief bij onder meer Hertog Jan en Mange Tout, het voormalige restaurant van zijn broer Geoffrey. Sylvester noemt Gert De Mangeleer en de grote moestuin van Hertog Jan als zijn grote voorbeeld. Zelf steekt hij alle vrije tijd in de moestuin, zelfs ’s nachts na de dienst.
Gina Murin, de vrouw van Kris, is vegetariër, en heeft de groentekeuken in haar restaurant geïntroduceerd. Het vegetarische menu Gina’s Choice dat naar haar is genoemd, heeft een ruime keuze aan gastronomische vegetarische bereidingen.
Hofke van Bazel werd bekroond als ‘Beste Groenterestaurant Vlaanderen 2017’
Foto: www.weresmartworld.com