Zin in verse pizza, maar niet in het kneden? Met dit makkelijke en kneedloze pizzadeeg maak je de lekkerste pizza’s klaar in no-time! 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

500 g
bloem
1,5 tl
droge gist
1,5 tl
zout
350 ml
lauwwarm water
400 g
tomatenvlees
1 teentje
look
1 grote bussel
basilicum
4 bollen
mozzarella

olijfolie

BEREIDING

Meng de bloem, gist en het zout samen met een houten lepel in een grote kom. Voeg het water toe en meng tot alles één geheel vormt. Vet een andere kom in met olie, doe wat bloem op je handen en maak een bal van het deeg. Leg de bal in de geoliede kom en rol hem een paar keer om zodat hij volledig bedekt is met olie. Dek de kom af met plastiekfolie en laat minstens 3u op kamertemperatuur rijzen. Daarna kan je het deeg direct gebruiken of 48u lang in de koelkast bewaren, in dat geval haal je hem 1u voor gebruik uit de koelkast om op temperatuur te komen. 

Verdeel het deeg in 4 en vorm tot pizza’s. Druk het deeg vanuit het midden naar buiten en laat een iets dikker randje van 1-2 cm aan de buitkant. De pizza’s zouden ongeveer 25 cm in diameter moeten zijn. Leg de pizza’s op een bebloemde pizzaplank om hem daarna makkelijk in de oven te schuiven. 
Mix in het blik tomaten (of in een maatbeker) de tomaten grof samen met een teentje look, enkele blaadjes basilicum, een lepeltje olijfolie en een snufje zout. Dit is je saus. Lepel deze over de pizza, maar zorg ervoor dat je niet teveel gebruikt. Laat een randje over aan de zijkant. Snijd de mozzarella in schijfjes en leg deze op de pizza. Leg er tenslotte nog enkele blaadjes basilicum op en zet in de oven. Schuif de pizza in de Sage pizzaoven op de houtovenstand en bak voor 3 minuutjes. Haal de pizza eruit en besprenkel met wat verse olijfolie. Gebruik je een gewone oven? Zet hem dan op de hoogste stand en bak voor 10 tot 15 min. Kijk ook geregeld eens of je pizza gelijkaardig bruint. 

TIP VAN DE REDACTIE
Wees creatief met je toppings. Champignons, courgette, paprika… the sky is the limit! Let wel op: gebruik je verse groenten, gaar deze dan eerst zodat ze geen vocht afgeven aan de pizza. 

Foto: www.ambiance.be