Zin om wat meer spice toe te voegen aan je tomatensoep? Ga dan voor deze variant met linzen. De gedroogde peulvruchtjes worden al duizenden jaren gebruikt in de keuken. Ze zijn heel voedzaam en ook ideaal als vervanger voor aardappelen, rijst of pasta. Een vegetarische maaltijdsoep met een pittige smaak. Lekker dik, mooi gekleurd en makkelijk te maken.

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

2
Ui
2 teentje
knoflook
1 el
Olie
2 el
Tomatenpuree
400 g
Gezeefde tomaten
60 g
Linzen
900 ml
Groentebouillon
4 takjes
Rozemarijn
4 el
magere yoghurt

Koriander

Chilipoeder

peper
snuifje
Zout

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een kookpot en fruit de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en chilipoeder toe en laat kort meebakken. Voeg daarna ook de tomaten uit blik, linzen, bouillon en rozemarijn toe en breng aan de kook. 
Laat de soep 20 minuten koken op middelhoog vuur. Hak terwijl de koriander fijn. Haal de rozemarijn uit de soep en mix de overige groenten. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met yoghurt, de gehakte koriander en een snufje chilipoeder. 

TIP VAN DE REDACTIE
Tip: door zelfgemaakte croutons of geroosterd stokbrood toe te voegen creëer je een volwaardige maaltijd.

Foto: www.ambiance.be