Deze nieuwe filmprent van de Pirates of the Caribbean – Salazar’s Revenge, is een betere film in de reeks. Er worden antwoorden gegeven op vragen die we ons bij de vorige films stelden waarom wordt Jack Sparrow zo gezocht door andere piraten. In dit nieuwe avontuur zal Jack afrekenen met wel zijn grootste aartsvijand, Kapitein Salazar. Deze laatste en zijn bemanning zijn nu ook spookzeelieden. Hun missie is alle piraten doden en in het bijzonder Jack Sparrow. Zijn enige hoop ligt in het vinden van het legendarische Trident van Poseidon.  Om deze te kunnen vinden zal hij moeten samenwerken met Carina Smyth, dat niet altijd even gemakkelijk zal verlopen en wie is Carina Smyth wel in werkelijkheid…? dan lopen ze nog een eigenwijze jonge zeeman tegen het lijf een zekere Henry die verbonden is aan de Koninklijke Marine, dat het ook weer niet gemakkelijk zal maken. Maar dat waar Jack het meest moet voor vrezen is Salazar langs de ene kant, de Koninklijke Marine tussen in en aan de andere zijde zijn grote rivaal Hector Barbossa.
Hij zal zijn missie kunnen volbrengen en zijn leven kunnen redden door uit de handen te blijven van zijn aartsvijanden.

In Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales gaat kapitein Jack Sparrow op zoek naar de, Drietand van Poseidon, om zijn oude aartsvijand kapitein Salazar te verslaan. Volgens de filmmakers werd de eerste film, The Curse of the Black Pearl, als inspiratie voor het script gebruikt. Pre-productie voor de film begon kort voor On Stranger Tides werd uitgebracht in het begin van 2011, toen Terry Roossio begon met het schrijven van een script voor de film. In het begin van 2013 werd Jeff Nathanson ingehuurd om een nieuw script te schrijven. De film moest oorspronkelijk uitkomen in 2015, maar werd eerst uitgesteld tot 2016 en vervolgens tot 2017. Dit kwam door problemen met het script en het budget. De film werd uitgebracht in 2D, Disney Digital 3-D, Real D 3D en Imax 3D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je de mogelijk hebt om deze in Imax 3D te gaan bekijken is dit ten stelligste aan te raden, alleen al voor de klank. De muziek van Geoff Zanelli is in de zelfde stijl van Hans Zimmer en Klaus Badelt, niet zo verwonderlijk het blijft binnen de huiselijk kringen want Geoff Zanelli werkte al een paar jaar als additioneel componist voor Hans Zimmer

en Klaus Badelt. Wat hij dan weer maakte van deze muziek is subliem. Daarom raad ik u aan van de volledige aftiteling te beluisteren de suite die je daar op krijgt doet de haren naar boven komen en dan daarna wel dan is er nog wat…!

REGIE: Joachim Ronning en Espen Sandberg
PRODUCENT: Jerry Bruckheimer
CAST: Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thaites, Kaya Scodelario en ergens een zoekertje Paul McCartney
MUZIEK: Geoff Zanelli
DISTRIBUTIE: Walt Disney Pictures