Het magische verhaal van de houten pop die tot leven komt, inspireerde hele generaties en spreekt nog steeds tot de verbeelding van klein én groot.

Met de film Pinocchio komt de kleine jongen met de lange neus ook echt tot leven. Roberto Benigni (La Vita e Bella) schittert als Pinocchio’s ‘vader’, Geppetto, in deze betoverende en spannende familiefilm. Een tijdloos sprookje voor elke Disneyfan, dat enkel voor de allerkleinsten net iets te hooggegrepen zal zijn. 

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) een pop maakt, gebeurt er iets magisch. De houten pop begint te praten en kan lopen, lachen en eten. Geppetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar de ondeugende Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn en tuimelt van het ene avontuur in het andere. Hij belandt in de buik van een gigantische haai, ontdekt Speelgoedland en krijgt een duo bandieten achter zich aan. Ondanks alle opwinding, wilt Pinocchio maar één ding: een echte jongen worden. Slaagt hij erin om uit de problemen te blijven en zijn droom waar te maken?

Acteur: Roberto Benigni

Regie: Matteo Garrone

Foto’s: www.kinepolis.be