Margaret Kennedy was een Engelse romanschrijfster en toneelschrijfster. Ze studeerde aan het Cheltenham Ladies’ College, waar ze begon met schrijven, en vervolgde haar studie aan Somerville College, Oxford in 1915, waar ze geschiedenis studeerde. Haar eerste publicatie was een geschiedenisboek, “A Century of Revolution” (1922). Margaret Kennedy was getrouwd met de advocaat David Davies. Ze hadden een zoon en twee dochters, waarvan één de romanschrijfster Julia Birley was. De romanschrijfster Serena Mackesy is haar kleindochter.

Enkele boeken van Margaret Kennedy zijn herdrukt en blijven beschikbaar voor lezers. Hier zijn enkele van haar bekendere werken die opnieuw zijn uitgegeven

Cornwall, 1947. Op een zomernacht stort een klif in op een hotel aan zee. Zeven van de bijna twintig gasten komen om; alleen de gelukkigen die weg waren voor een picknick bij maanlicht hebben het overleefd. Maar wie ligt er begraven onder het puin en wie niet? In de week voorafgaand aan de aardverschuiving maken we kennis met de excentrieke hotelgasten in al hun glorie. Onder hen bevinden zich een heetgebakerde geestelijke, een geldzuchtige weduwe, een matig bekende schrijfster en haar veel jongere metgezel, een groep verwaarloosde kinderen en natuurlijk het personeel. Vriendschappen worden gesmeed, romances bloeien op, zonden komen aan het licht, en de sympathieën van de lezer worden gemanipuleerd. Ondertussen worden de scheuren in de klif breder, zonder dat het bonte gezelschap vakantiegangers het in de gaten heeft.

 

Auteur: Margaret Kennedy

ISBN: 9789025474126

Prijs; €24,99

Uitgever; Atlas contact