Na de onfortuinlijke afgelasting van het concert van 24 juni, nu een nieuwsbrief vol orgel! 

In de maanden juli en augustus kunnen de bezoekers van de kathedraal weer op alle vrijdagmiddagen komen genieten van ‘Orgel na de Noen’. In deze jaarlijkse concertserie verschijnen zowel recent afgestudeerde musici als mensen van naam en faam, waaronder organisten die bijvoorbeeld op een Europese tournee zijn en dan heel graag langskomen in Antwerpen om het wereldberoemde Schyven-orgel van de kathedraal te bespelen. De programma’s worden door de organisten zelf bepaald, waarbij ze uiteraard rekening houden met de mogelijkheden van het instrument.

Schyvenorgel, kathedraal Antwerpen
Voor Provincie Antwerpen

De reeks ‘Orgel na de Noen’ is ontstaan in 1993, direct na de installatie van het Metzler-orgel in de kathedraal. Naast het presenteren van het rijke orgelrepertoire was de concertserie ook bedoeld om de zomerse leemte aan culturele activiteiten in de stad op te vullen.

Organisten uit binnen- en buitenland bespelen afwisselend het Metzler- en het Schyven-orgel. De programma’s zijn dan ook zeer gevarieerd en strekken zich uit van barokmuziek tot het hedendaagse repertoire. Het afsluitende concert op vrijdag 26 augustus wordt verzorgd door onze eigen titularis-organist Peter Van de Velde, in samenwerking met de Oekraïense mezzosopraan Anastasiia Staroselska.

Muziekminnaars en orgelliefhebbers zijn dus van harte welkom op elke vrijdag in juli en augustus van 12.45 u. tot 13.30 u.. Toegang tot het concert vanaf 12.15 u.; een ticket kost 12 euro.

Foto’s: www.dekathedraal.be