Voor de 37e editie slaat het circus van het Brussels International Fantasy Film Festival (BIFFF voor de vrienden) zijn tenten op in het prestigieuze BOZAR van 09 tot 21/04.Naast de honderden films zijn er de gebruikelijke randanimaties (Art, Body Paint, Book&Comic, VR e.a. ZombieRun of Vampierenbal)…voor details 1 click op (BIFFF.NET ).
Openingsfilm is een “reboot” of “heraanpassing” van Stephen King’s cultklassieker “PET SEMATARY” (’89, Mary Lambert).
Regisseursduo Kölsch & Widmyer zijn inventief tewerk gegaan en hebben niet zomaar klakkeloos een imitatie van de bovenvermelde film neergezet. Het alomgekende boek/film krijgt een frisse update met moderne, angstaanjagende horror elementen. Hoe de familie Creed hier te maken krijgt met een niet zo fris “dierenkerkhof” in de griezelige bossen rondom hun woning en alle bizarre gebeur-
tenissen moet u zelf maar gaan zien, ik zwijg als een (katte)graf.
De nieuwe aanpak zal menige toeschouwer vreemd doen opkijken, alhoewel net als bij King ook hier “de kernfamilie” de hoofdrol speelt naast de bloederige/grafische elementen.  Let vooral op de opvallende vertolking van de jonge Jeté LAURENCE, een jong natuurtalent die we nog zullen terugzien ! Al met al een creatieve genrefilm met een slim scenario en goede regie.
OK als openingsfilm dus.
DE CLERCQ LUC.
Regie: Kevin Kolsch, Dennis Widmyer
Muziek: Christopher Young
Cast: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow
Genre: Horror
Specificatie: 100min
Distributie: Sony Pictures Belgium