Op zondag 4 oktober opent Zorgbedrijf Antwerpen het nieuwe dienstencentrum De Nobele Donk en de nieuwe serviceflats met een buurtfeest. De eerste flats zijn bewoond en het dienstencentrum is al open voor (buurt)bewoners.
 
Aan de Prinshoeveweg en de Jozef Ickxstraat in Ekeren Donk, in de groene omgeving van de voormalige pastorij en parochiezaal, bouwt Zorgbedrijf Antwerpen 48 serviceflats met alle comfort. De eerste 10 serviceflats zijn klaar en intussen bewoond, aan de andere wordt volop gebouwd. Ook het dienstencentrum is al in gebruik.
 
Dienstencentrum De Nobele Donk
In het nieuwe dienstencentrum kunnen bewoners van de flats en mensen uit de buurt ‘s middags lekker en betaalbaar eten. Dienstencentrum De Nobele Donk biedt eveneens een ruim aanbod aan activiteiten en cursussen aan. Senioren kunnen er terecht in de cafetaria met terras of in de feestzaal en polyvalente ruimtes, met onder andere hobbykeuken De Goesting. Daarnaast is in de gerenoveerde pastorij een wellnessruimte ingericht met kapper, pedicure en infraroodcabine.

In het nieuwe gebouw De Nobele Donk bevinden zich 10 serviceflats/assistentiewoningen: het zijn rolstoeltoegankelijke flats met een lichte woonkamer, een terras, een ingerichte keuken, een moderne badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Er is overal een persoonlijk alarmsysteem, waarmee bewoners 24 uur op 24 hulp kunnen inroepen. De 10 flats zijn allemaal verkocht met een woonrechtcertificaat of verhuurd.
 
Nog 38 extra serviceflats met alle comfort
Op het terrein waar de parochiezaal stond, bouwt Zorgbedrijf Antwerpen nog 3 gebouwen met in totaal 38 extra serviceflats. De flats worden instapklaar afgewerkt tegen begin 2021. Net zoals de andere nieuwe serviceflats hebben ze een lichte woonkamer, een terras, een ingerichte keuken, een badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Wie interesse heeft voor deze flats, kan contact opnemen met de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen: tel. 03 431 31 31 of klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be.
 
Plechtige opening met buurtfeest op zondag 4 oktober
Zorgbedrijf Antwerpen opent de eerste fase van de nieuwbouw van het nieuwe dienstencentrum De Nobele Donk en de nieuwe serviceflats met een buurtfeest:
 
·         om 10.30 uur             
o   Officiële inhuldiging met receptie en muziek
o   Sprekers academische zitting:
§  Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid
§  Marco Laenens, ondervoorzitter Zorgbedrijf Antwerpen
§  Bart Magerman, voorzitter vzw Verenigingen De Nobele Donk
§  Koen Palinckx, districtsburgemeester
§  Annemie Plompen, districtsschepen Senioren
§  Thamara Van den Heuvel, centrumcoördinator De Nobele Donk
 
·         van 13 tot 18 uur: Buurtfeest
 
·         van 13 tot 18 uur: Elk halfuur start een infosessie over de serviceflats en de bouwplannen
 
·         van 14 tot 18 uur: Live uitzending door Radio Minerva
 
·         van 15 tot 16 uur: Optreden van Axl Peleman
 
·         doorlopend: Kennismaking met de Verenigingen De Nobele Donk en de  dienstverlening van Zorgbedrijf Antwerpen