De zesde editie van Klassiek in het Park in Brasschaat vindt plaats op zaterdag 13 juliThe Groslot Gala Orchestra brengt de mooiste stukken uit de Opera van Bizet CARMENHet concert wordt traditioneel afgesloten met een groot bal populaire, iedereen is welkom om mee te walsen op de gigantische dansvloer. 

CARMEN behoort tot de meest bekende en succesvolle opera’s uit de geschiedenis. Het is een bewerking van een roman met dezelfde titel van Prosper Mérimée (1803-1870) over een dramatische liefdesgeschiedenis van een Spaanse zigeunerin. De opera CARMEN was niet onmiddellijk een kraker. Het publiek was aanvankelijk geschokt door het warmbloedige hoofdpersonage en de tragische afloop van het verhaal. Maar het werk  zou echter uitgroeien tot een megahit. Bizet maakte dit succes jammer genoeg niet mee. Kort nadat Carmen in première was gegaan, overleed hij in 1875 op 36-jarige leeftijd aan een hartinfarct.  Het verhaal van Carmen is overbekend en speelt in het Sevilla van de negentiende eeuw. Hoofdpersonage Carmen is een vurige zigeunerin die het hart van menig man sneller doet slaan. Ook dat van de eenvoudige korporaal Don José. Hij helpt Carmen uit de gevangenis ontsnappen en laat zijn verloofde Micaéla vallen. Carmen is de eenvoudige soldaat echter snel beu en begint een affaire met stierenvechter Escamillo. Don José kan Carmen niet uit zijn hoofd zetten en wordt verteerd door woede, verdriet en afgunst. Met dramatische gevolgen. 

De Organisatie pakt dit jaar uit met een bijzondere selectie artiesten, ze zijn laureaten of hebben deelgenomen aan één van de meeste prestigieuze wedstrijden ter wereld namelijk ‘ De Koningin Elisabethwedstrijd’
 
Mezzosopraan Héloïse Mas als Carmen (5de laureate zang 2018)

Sopraan Charlotte Wajnberg als Michaela (laureate zang 2018 én won ook de Klara/Canvas publieksprijs).

Bariton Werner Van Mechelen als Escamillo (finale 1988)

Tenor Stefaan Cifolelli als Don José (halve finale 2011)

Dirigent: Robert Groslot (laureaat piano 1978)

Koor: Fine Fleur
Ballet: Pivolté


 
PROGRAMMA
Vanaf 18u kunt u al kuieren in de rozentuin en  tussen de fonteinen in het park van Brasschaat, waar op verschillende mini podiums kleine ensembles muziek maken. Een echt promenade- of wandelconcert dus. Er zijn ook standjes met drankjes en amusesElke bezoeker van het concert krijgt overigens een gratis aperitief.
 
Om 20u begint op het hoofdpodium twee delen met de hoogtepunten uit Carmen.
 
Na afloop van ‘Carmen’ gaan alle stoelen aan de kant en worden de aanwezigen uitgenodigd op het grootste walsbal van het land. The Groslot Gala Orchestra speelt een uur lang klassieke walsen en tango’s. Er wordt opnieuw een gooi naar het wereldrecord van grootste walsbal in openlucht gedaan.

Er zijn 4 prijscategorieën:

11 euro wandeltickets, u brengt zelf indien u dat wil een zitje of dekentje mee. Parking Hemelweide, aan de Hemelakkers, Brasschaat.

22 euro gereserveerde zitplaats. Parking Hemelweide, aan de Hemelakkers.

44 euro Silver Vip. Aparte parking (ingang sportcentrum Elshoutbaan, Brasschaat). Gereserveerde zitplaats in het centrale blok. Vier consumpties bij de Silver VIP-bar.

150 euro Golden VIP. Parking bij het kasteel (ingang kasteel Miksebaan, Brasschaat). Gereserveerde zitplaats op de eerste rijen in het centrale blok. Van 17.45 u af aperitieven en tapa’s op het terras van het kasteel, daarna walking buffet en dessertbuffet, free bar (champagne, gin & tonic, single malt, wijnen en speciale bieren) tot 01.00 u ‘s nachts.

Kinderen jonger dan twaalf jaar gratis toegang.

Speciale arrangementen voor personen met een handicap, details op de website.

Bewaakte fietsparking.

Tickets:

https://www.teleticketservice.com/tickets/2018-2019/klassiek-in-het-park