Stedho (Steven Dhondt, 1974) begint als illustrator van jeugd- en prentenboeken.
Doet zijn debuut als illustrator voor jeugdboeken, strips en prentenboeken. Zijn studies liepen in de richting van architect waar hij ook een korte tijd werkzaam was, maar rolt al vlug weer in de stripwereld.
Hij houdt van paradoxen en het is zijn ambitie om zelf één te worden met wat hij doet. Hij werkte in zijn stripdebuut samen met Ivan Adriaenssens aan de strips “De Kriegels” van Marc De Bel. Steven had dan ook mee zijn zegje bij de stripboeken “De Boeboe’s” ook van Marc De Bel
Dan is de tijd gekomen voor zijn solodebuut met een tekstloos beeldverhaal “OOIEVARKEN”
Vervolgd door BOY ook een tekstloos verhaal gericht naar de jongeren met tekeningen die meer zeggen dan een vol geschreven boek.
Stedho is nu lid van The Wolfpack, een groep van beeldenstormers die de Standaard Uitgeverij helpt om hun stripfonds eens grondig op te schudden en op te peppen. Daar sproten al enkele grote werken uit zoals Amoras (Suske en Wiske), die nu aan hun tweede reeks bezig zijn. Dan J-Rom een reeks over Jerom waarvoor Stedho tekende en Lectrr het scenario schreef over  deze drie delen van de “Red Rider”,  kan  je meer vinden in Cartoon Productions.

Ooievarken is een beeldverhaal in de pure betekenis van het woord. Een vertelling met beelden. En toch kan het gelezen en herlezen worden. Het is een woestijnsaga zonder begin en einde. De aloude cirkel van geboorte en dood en wedergeboorte. Een beest met kop noch staart. Een verhaal dat je telkens weer kan inkijken, om tenslotte dan weer tot iets anders te komen, je moet alleen je eigen fantasie mee laten werken. Al is deze uitgave op het eerste zicht een jeugdboek, moet men zich daar niet  aan laten vangen, want het gaat meer richting voor rijpere jeugd en volwassenen. Het is echt een hebbeding voor stripliefhebbers.

Stedho tekent mythologische science-fiction in een decor dat zowel vreemd als herkenbaar is. Toekomstmythologie waar de geschiedenis nooit het verleden is. En de toekomst legendarisch. Maar helemaal niet voorspelbaar …

Op het einde van het verhaal krijg je nog enkele aparte tekeningen van collega van Stedho – Jan Bosschaert – Steven Dupré – Jeroen Janssen & Els Schneiders en Randall C. die betrekking hebben met het Ooievarken.

Auteur: Stedho

ISBN: 9789077549100

Prijs: 9,95€

Uitgeverij: oogachtend

Boy woont in Brussel maar zijn fantasie brengt hem veel verder. In Afrika trotseert de kleine Tarzan de gevaren van de jungle. Een kudde wilde dieren zit hem op de hielen…
Tekeningen zonder tekst maar hoe meer je ze bekijkt hoe meer betekenis ze krijgen het is een boek dat keer op keer terug kan inkijken en zegt je in tekening meer woorden dan een vol geschreven boek.
Boy is een reis door de stad Brussel en omgeving. Door deze wandeling die reëel is heeft het hoofdpersonage ook een fantasie, deze is zo spannend groot dat hij op zijn tocht in het Afrikaans Evenaars-woud beland, vol wilde dieren, inboorlingen, magische wezens, voodoo en magie terwijl hij langs Tervuren, Montgommery, Matongé, Manneke Pis, het Vossenplein en het Justitiepaleis wandelt en uiteindelijk in Sint-Gillis aankomt.

Auteur: Stedho, Johan Stuyck

ISBN: 9789077549988

Prijs: 14,50€

Uitgeverij: Oogachtend

Steven Dhondt alias Stedho heeft een eigen doch veelzijdige herkenbare tekenstijl in zijn werken, die je dan later in de reeks Red Rider kan terug vinden. Wij hopen in de toekomst nog veel van hem te horen en dat zal wel, want hij is nu met een Franse stripreeks bezig, maar daar hebben het later nog wel over.

ANDERE BOEKEN VAN DEZE AUTEUR:
Brussel in shorts 1
Brussel in shorts 2
Een Broer
Babyboem
Samen met Johan Stuyck
Uitgeverij Oogachtend