Het gerenommeerde Goeyvaerts Strijktrio nodigt contratenor Leandro Marziotte uit voor dit uitzonderlijke programma. Dit concert is een uitgelezen kans voor u om zijn uiterst flexibele en kleurrijke stem te ontdekken. Leandro Marziotte won tijdens de Händel Competitie in 2014 een eerste prijs en de publieksprijs. Hij verleent zijn medewerking aan verschillende grote ensembles en dirigenten.
Het Goeyvaerts Strijktrio werd in 1997 opgericht door violiste Kristien Roels, altviolist Kris Matthynssens en cellist Pieter Stas met als doel uitsluitend twintigste- en eenentwintigste-eeuwse repertoire uit te voeren.
Het ensemble speelt niet alleen bestaand werk maar is ook actief met opdrachten voor nieuwe strijktrio’s. Hun cd met strijktrio’s van Arnold Schönberg, Anton Webern en Alfred Schnittke ontving onder meer een Gouden Label bij Klasssiek Centraal en een nominatie voor de Klara’s als beste cd-productie. Deze opname werd bekroond met een Edison en het trio werd door radio Klara gelauwerd met de prijs voor beste ensemble van 2014.
Programma
Patrick De Clerck – Allegretto Semplice
Georg Aperghis – Desir (solo)
Gavin Bryars – Incipit Vita Nova
André Volkonsky – Was noch lebt, Ebene
Patrick De Clerck – Prologo
Arvo Pärt – Es Sang vor langen Jahren
Alexander Raskatov – Let there be night – deel V
Alexander Raskatov – Let there be night – deel III
Sofia Gubaidulina – Strijktrio – deel II
Alexander Raskatov – Let there be night – deel I
Sofia Gubaidulina – Strijktrio – deel I
Credits
Kristien Roels (viool), Kris Matthynssens (altviool), Pieter Stas (cello)

Vrijdag 01 maart 2019
20:00 (geen pauze)

Sint-Catharinakerk
Begijnhof
2200 Herentals

Foto’s: Goeyvaerts / www.schaliken.be / Hans Morren