Nog lang geen later van Kees Spiering en Jeska Verstegen staan te blinken bij de laatste vijf kandidaten voor de categorie kinder-en jeugdliteratuur op de Van de Boon shortlist 2024.

Op 26 maart weten we of zij de felbegeerde prijs mee naar huis mogen – wie weet ook nog de publieksprijs in de wacht slepen.

Nog lang geen later bevat vijftig wondermooie gedichten over grote en kleine momenten in het leven van op een opgroeiende jongere. Als geen ander trekt Kees Spiering de lezers zijn beeldende wereld in en trakteert hij hen op verrassende observaties en fonkelende zinnen die je doen zuchten van geluk of verdriet – of allebei. De bundel is geïllustreerd door Jeska Verstegen. Haar poëtische, sprookjesachtige en soms tikkeltje grimmige beelden vertellen een verhaal op zich.

Kees Spiering is sinds 207 fulltime (tekst)schrijver, (jeugd)dichter en vertaler. Hij publiceerde een kinderboek, vijf poëziebundels voor de jeugd en drie poëziebundels voor volwassenen. Zijn werk verscheen in tal van literaire (jeugd)tijdschriften.

Jeska Verstegen volgde een opleiding tot reclametekenaar. Sinds 1990 werkt ze als freelance illustrator-auteur. Haar beelden zijn poëtisch en sprookjesachtig. Ze vertellen een verhaal op zich en nodigen de kijker uit om erover na te denken.

Titel: Nog lang geen later

Auteur: Kees Spiering (tekst) en Jeska Verstegen (illustraties)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 97890210397561

Thema: Jeugd

Prijs: € 24,99