Het legendarische Nederlandse platenlabel “TELSTAR” van wijlen Johnny Hoes en de Vlaamse zanger Dennie Damaro pakken uit met een uniek project “Dennie Damaro Zingt Telstar Favorieten”.

Dennie Damaro uit Wuustwezel (B) verwierf exact 30 jaar geleden zijn eerste nationale bekendheid in Vlaanderen. Het populaire tv-programma “Tien om te zien” waarin Dennie het veel besproken onderdeel “de applausmeter” won was de start van zijn carrière. Het leuke aan het verhaal is dat de single waarmee dit eerste succes in 1992 tot stand kwam werd uitgebracht door Telstar Music. Vanaf toen begon Dennie aan een succesvol parcours want tot op de dag van vandaag is hij nog steeds een veel gevraagde artiest en liedjesschrijver. In de loop der jaren stond hij met diverse singles regelmatig hoog in de Vlaamse Ultratop en ook in Nederland zong hij enkele singles de nationale hitlijsten in. Ondertussen verschenen maar liefst 20 albums van Dennie Damaro.

Geruime tijd geleden kwam Dennie in contact met Adri-Jan Hoes. Het klikte meteen tussen beiden en vooral voor Dennie voelde dit echt aan als thuiskomen. Voorzichtig werden plannen gemaakt om een album op te nemen en werd er gezocht naar een leuke en unieke insteek. Dennie kwam met het idee om hits van bekende Telstar coryfeeën zoals Joe Harris, Eddy Wally, Henk Wijngaard, Arne Jansen, Paul Severs, The New Four, etc… opnieuw in te zingen maar zonder afbreuk te doen van de originele sfeer en sound. Ook een duet met Henk Wijngaard kreeg een mooi plaatsje op dit album. Tijdens de opnames ontstond er tussen producer Adri-Jan, technieker Hans en Dennie al snel een oprechte warme vriendschapsband. Het album is dan ook gemaakt met veel liefde, passie en respect voor de originele artiesten en hun muziek. Dat het plaatje klopt hoor je aan het verbluffende resultaat! “Dennie Damaro zingt TELSTAR favorieten” zal voorgesteld worden tijdens een unieke showmiddag op zaterdag 2 april 2022 in de Parochiezaal, Kalmthoutsesteenweg 219 te Kalmthout (B). 

Om het album te ondersteunen wordt vandaag het nummer “Geef Me 10 Minuten” een hit uit 1969 van “The New Four ” als eerste single uitgebracht. Dennie zet dit nummer op zijn eigen zeer herkenbare manier neer en het team van Krijn Jonckheere zorgde zoals vanouds voor een professionele en bijpassende videoclip! 

Artiest: Dennie Damaro
Titel: Geef Me 10 Minuten
Tekst & Muziek: H. Weijmans
Irsc: MLA342100021
Duur: 3.07’
Productie: Adri-Jan Hoes
Opname: Telstar studio’s – Weert (NL)
Techniek & Mastering: Hans Vrolijks
Label: Telstar TSCD 5425
Release: Maart 2022
www.denniedamaro.be
www.telstar-music.nl
Info en boekingen via Ludo Lauwrys: 0497.333.111 (B) – 00.32.497.333.111 (NL)
denniedamaroproducties@skynet.be

Nieuw CD-album (Officiële release 2 April 2022)