Woensdag 12 augustus is er nieuwe provinciale politievordering gepubliceerd. Deze regeling geldt voor 2 weken (tot 26/8). Hier zijn een aantal versoepelingen voor de sportsector doorgevoerd.

• Voor de georganiseerde sporten worden de federale protocollen toegepast. Die vind je hier https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/.
o De belangrijkste passage uit deze protocollen:
   o    “Georganiseerde sportactiviteiten zijn toegelaten met maximaal 50 personen. Bij deze groep moet er verplicht een sportbegeleider aanwezig zijn, die meegerekend wordt in het maximumaantal van 50 personen. Gedurende het verloop van de sportactiviteit blijft deze bubbel vanzelfsprekend behouden. Tussen verschillende sportactiviteiten onderling hoeven dit niet steeds dezelfde 50 personen te zijn, maar wees verstandig en beperk je verschillende bubbels zo veel mogelijk. Tijdens de sportactiviteiten is de onderlinge afstand van 1,5 meter tussen sporters in de bubbel niet verplicht en is onderling contact opnieuw mogelijk. Toch roepen we op om zoveel mogelijk afstand te bewaren.”
   o    Sportwedstrijden zijn opnieuw mogelijk mits toepassing van de protocollen
   o    Kleedkamers en douches blijven voorlopig gesloten (Dit is een provinciale uitzondering)
• Voor de niet-georganiseerde sporten blijven de huidige provinciale maatregelen van toepassing:
   o    Sporten is toegestaan in groepen van maximaal 10, steeds dezelfde personen.
   o    Enkel contactloos sporten is toegestaan.
   o    Ongeacht de leeftijd, is indoor sporten toegestaan voor telkens slechts 1 groep van maximum 10
         personen per goed geventileerde, zichtbaar afgescheiden ruimte van minstens 100m2.
• De avondklok werd aangepast naar een nachtklok, hieronder vindt u de nieuwe richtlijnen.
   o    Er geldt een avondklok tussen 1.30 en 5.00 uur. Iedereen moet thuis zijn tussen 1.30 en 5.00 uur, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…).

• Cafés en restaurants moeten sluiten om 1 uur, dus ook de cafetaria’s van onze stedelijke sportinfrastructuur en stedelijke sportconcessies.

• De geldende maatregelen rond mondmaskers, contactonderzoek in stedelijke cafetaria’s en stedelijke sportconcessies blijven behouden.

Het volledige aangepaste overzicht van maatregelen vindt u op: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sportverenigingen/nieuws/nieuwe-richtlijnen-sport-coronamaatregelen

Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Stuur dan een mailtje naar sportclubadvies@antwerpen.be.

Foto: www.sportinga.be / www.antwerpen.be