De bossen van de Hoge Rielen in Kasterlee zijn voor de vijfde keer het decor van WinterWarm. Provinciaal cultuurhuis de Warande, de Hoge Rielen, gemeente Kasterlee en cc ‘t Schaliken slaan de handen in elkaar voor dit vijfdaags winterfestival met lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving. Dompel je onder in de magische sfeer van WinterWarm…
 
De Warande over het festival: “WinterWarm is dankzij de samenwerking tussen verschillende partners kunnen groeien van een goed bewaard geheim tot een stevig, maar eigenzinnig festival in de Kempen. Het festival zet in op buitenbeleving en past dus perfect bij de tijdsgeest om op een veilige, maar spannende manier cultuur te beleven op een fantastische locatie.”
 
nieuw festivalcentrum
Het pas gerenoveerde Theater van de Hoge Rielen wordt het nieuwe festivalcentrum. Je geniet in de nieuwe Winterbar van een gezellige sfeer, vuur, muziek, ons eigen WinterWarmbier en andere lekkere drankjes en hapjes.
 
(inter)nationaal circus, muziek en theater
De Zwitserse circusartiest David Dimitri, die bij Cirque du Soleil speelde, brengt spektakel op grote hoogte met ‘L’Homme Cirque’. Op vrijdag- en zaterdagavond brengt een treintje je naar verschillende loodsen voor muziek van o.a. Douglas Firs, Aarde aan Daan, Buurman, BÀÀN en Avondlicht. Voor fans van straf theater brengen Het Zuidelijk Toneel en Theo Maassen (NL) de voorstelling ‘Facist worden’. En in de wonderkamer ‘Curiosa’ van Theater De Spiegel kunnen peuters tot drie jaar op zondag spelenderwijs de wondere wereld van de barok ontdekken.
 
nieuw parcours voor UIT HET DONKER
Wandel avontuurlijk in de donkere bossen en ontdek gratis drie grootschalige en adembenemende licht-en geluidsinstallaties van de hand van Romain Tardy, Ofer Smilansky en Karel Burssens(foto). Breng zeker je zaklamp mee om door het bos de bomen te zien. Halfweg de wandeling kan je even op adem komen in ons Café Halfweg. Enkel op zaterdagavond neemt m i k s-kunstenaar Uvilak (Lode Driessens) je mee op een visuele en auditieve trip met ‘Tranquility in chaos’. Verwacht je aan een onvergetelijke ervaring die nog lang op je netvlies zal nazinderen!
 
skaten en feesten op vrijdagavond
Voor de eerste keer geven we extra aandacht aan jongeren in het programma van WinterWarm. Vrijdagavond wordt een feest voor de jeugd in samenwerking met Woodz Skateshop, Yardkeepers, Jeugdhuis Wollewei en Booty Rave. Kom vrij skaten in de skateloods van de Hoge Rielen. Of show je skills op de ramp buiten tijdens een kleine contest. Afsluiten doen we met een exclusieve BosRave in gebouw 9 met beats van Booty Rave Residents Blue Bird Paradise, Janneke Maan en Kuni Kuni. 

speelbos op zondagnamiddag
Zondagnamiddag toveren we het bos aan de Winterbar om tot een speelbos. Kinderen kunnen meebouwen aan het land art project van kunstenaar Jesse Cremers, leren er vuur maken, proeven van het bos, maken creatieve kaarten en kunnen vooral heel veel spelen terwijl de ouders in de bar genieten van de WinterWarm-sfeer. Op de fiets, uitgerust met een iPod en hoofdtelefoon, kan je het geluidskunstwerk ‘A Fools Paradise’ van Fiona Tan beleven.
 
overnachten in Hostel Wadi
Bezoekers van WinterWarm kunnen opnieuw overnachten in het bijzonder mooie Hostel Wadi. Het cilindervormig en transparant hostel dat als het ware de bossen omarmt, is een absolute aanrader.
 
praktisch
van woensdag 2 t.e.m. zondag 6 februari 2022
in de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Katerlee)
programma online // tickets vanaf 25 november – vroegevogelkorting t.e.m. 25 december
volgens de geldende maatregelen tegen corona

TIP: Kom met de fiets en rij tot aan de grote fietsenstalling naast de Winterbar: de gemakkelijkste, snelste en milieuvriendelijkste manier om naar WinterWarm te komen.
WinterWarm is een organisatie van de Warande Turnhout, de Hoge Rielen, gemeente Kasterlee en cc ’t Schaliken Herentals.

Foto’s: www.warande.be