De vraag naar buurtparkings is groot in Antwerpen. Daarom opende de stad er op 1 februari een nieuwe in Deurne-Zuid. Het betreft een ondergrondse parking in de Stevenslei, in samenwerking met Woonhaven.

Met de voltooide nieuwbouw van sociale woningen in de Stevenslei is de parking daar nu ook operationeel en klaar om in gebruik te nemen. Het stadsbestuur en Woonhaven hebben daarbij een overeenkomst gesloten voor het verhuren van overtollige parkeerplaatsen, 26 voltijdse, aan de buurtbewoners van de Stevenslei.

Buurtparkings al bijna 1600 parkeerplaatsen 

In totaal telt Antwerpen dan al 36 buurtparkings, met opgeteld plaats voor 1593 voertuigen. Buurtparkeren is een van de initiatieven waarmee de stad de parkeerdruk op straat wil verminderen en meer ruimte op straat wil creëren. Bewoners kunnen aan een voordelig tarief een parkeerplaats huren voor hun auto of motor. Enkele parkings laten ook werknemers of eigenaars van omliggende winkels of bedrijven toe. Wie een abonnement neemt in een buurtparking en daarbij een parkeervergunning voor bewoners inlevert, betaalt 20 euro per maand minder.

Wie interesse heeft, kan mailen naar buurtparkeren@antwerpen.be. Meer informatie is te vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Buurtparkings zijn een echte win/win. Een win voor wie zijn auto kwijt wil, een win voor de buurt: minder zoekverkeer, minder parkeerdruk. En een win voor stadsbewoners, die uiteraard graag dicht bij huis parkeren. Dat geldt trouwens zowel voor auto’s als voor fietsen.”

Foto: ©stad Antwerpen