Op 1 juni opent een nieuwe buurtfietsenstalling in de Ten Eekhovelei in Deurne. Ze heeft plaats voor 27 klassieke fietsen en 4 cargofietsen. Dat brengt het totaal op 1636 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners verspreid over Antwerpen. 

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun fiets te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1636 fietsstaanplaatsen, verdeeld over 32 inpandige fietsenstallingen, 29 fietsentrommels en 2 grotere externe fietsenstallingen.

Stad Antwerpen kocht in het kader van de toekomstige Oosterweelwerken enkele panden op de Ten Eekhovelei in Deurne-Noord. Daarbij wil de stad leegstand vermijden, daarom zocht ze een tijdelijke stadsinvulling. Dit pand zal 7 jaar lang gedeeld worden met een lokaal fietsatelier.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “De invulling van 1 van de door de stad aangekochte panden in de Ten Eekhovelei als buurtfietsenparking is een voorafspiegeling van de veranderingen die deze buurt te wachten staan. Eens de verdiepte Ring hier ligt en het Ringpark Het Schijn afgewerkt is, zal Deurne-Noord aangenamer en leefbaar zijn dan ooit tevoren.”

Buurtbewoners betalen 6,61 euro per maand om een gewone fiets te stallen of 13,20 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Ook wie een suggestie heeft voor een nieuwe locatie voor een buurtfietsenstalling, kan dat altijd laten weten via dat mailadres.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Foto: Stad Antwerpen