De buurtfietsenstallingen zijn populair bij de Antwerpenaren. Om aan die vraag te kunnen blijven voldoen opende er op 1 juni een nieuwe in de Lodewijk Van Berckenlaan in Berchem, goed voor 45 extra plaatsen. Daarvan zijn 40 standplaatsen voor fietsen van standaardgrootte en 5 plaatsen voor cargofietsen. Dat brengt het huidige totaal op 1566 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners, verspreid over Antwerpen.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun stalen ros te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1566 dergelijke staanplaatsen, verdeeld over 31 inpandige stallingen, 29 fietsentrommels en 1 grotere externe fietsenstalling.

Blinde vlek weggewerkt 

Het nieuw in gebruiken genomen pand is een voormalige wasserette, gelegen in een wijk met veel rijhuizen zonder fietsenberging. Deze buurt was tot nu toe nog niet bedeeld op het vlak van buurtfietsenstallingen.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: ”We helpen mensen hun fietsen veilig te stallen, en maken tegelijk meer ruimte vrij op de straat. Een win-win voor buurt en fietsers.”

Buurtbewoners betalen momenteel 6,55 euro per maand voor een gewone fiets en 13,09 euro per maand voor een cargofiets.

De stalling is gelegen in de Lodewijk Van Berckenlaan 93. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen met het team Buurtparkeren via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Ook wie een suggestie heeft voor een nieuwe locatie voor een buurtfietsenstalling, kan dat altijd laten weten via dat mailadres.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Foto: ©Frederik Beyens Buurtfietsenstalling