Op 15 augustus 2019 openen wij opnieuw ons maisdoolhof tussen 13u00 en 17u00, op ons bedrijf Gebroeders Vercammen in Tallaart te Koningshooikt.
In de voormiddag tussen 10u00 en 13u00 vindt er een heuse boerenbrunch plaats ism Het Looks uit Lier. Reserveren is hiervoor verplicht en er zijn nog een 20 tal plekjes beschikbaar!

Op deze dag is er kinderanimatie (grime, springkastelen,) , kan je genieten van een hapje en drankje en nog zoveel meer.
Wat deze dag zo speciaal maakt? We lanceren die dag ook ons nieuw project van onze Zorgboerderij Tallaart VZW: Blij op de Boerderij , een speels traject voor kinderen tussen 7 en 12 jaar waarbij we hen laten kennis maken met het reilen en zeilen van de boerderij en zo aan hun veerkracht leren werken. Hiervoor werken we samen met een professionele ervaringsdeskundige. Het traject loopt over vijf weken dewelke telkens doorgaat op woensdag of zaterdag. Met creatieve spelletjes en het maken van zinvolle materialen die zowel nuttig zijn voor de kinderen als voor de ouders thuis, proberen we de talenten van het kind te stimuleren en deze verder te laten ontwikkelen. Onze trajecten zijn gebaseerd op de positieve psychologie, zo richt deze invalshoek zich juist op wat er wèl goed gaat. Die namiddag kan iedereen die wil kennis maken met dit traject en wordt de brochure ook voorgesteld. Het traject zal van start gaan in september. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

Wij werken nu al enige jaren samen met zorggasten, maar willen dit heel graag verder uitbreiden en optimaliseren. Doordat de vraag zo groot is naar een samenwerking met zorggasten op de boerderij, wordt er een nieuw project opgestart. Maar om dit project te realiseren en laten slagen, is het belangrijk om steun te krijgen. En net daarom is het voor ons zo belangrijk dat de mensen onze zorgboerderij leren kennen. Ons tuinbouwbedrijf, geeft zowel aan de jongeren als ouderen, een houvast, energie en rust door het vaste dagritme. Doordat we een vaste plek aanbieden, ervaren ze veiligheid en vertrouwen. Per seizoen kan men steeds nieuwe dingen ontdekken en zijn er verschillende taken, passend bij ieders behoefte en mogelijkheden. Tenslotte zijn we ervan overtuigd dat door het zorgen voor dieren en planten de mensen hun eigenwaarde vergroot, omdat men eens niet diegene is die zelf geholpen moet worden! Bovendien is het werk op ons bedrijf zicht- en tastbaar en dat geeft veel voldoening, zowel voor ons als voor de cliënten! Wij hopen dan ook dat u geïnteresseerd bent in ons verhaal en zijn uiteraard bereid om u te ontvangen voor meer uitleg en fotomateriaal te geven.

Daarnaast is er de officiële opening van ons maisdoolhof. Dit jaar uniek in onze regio! Ons maisdoolhof zal na de opendeurdag geopend blijven tot in oktober, op woensdag- en vrijdagnamiddag, en op zaterdag en zondag van 13u00-17u00. Op alle andere dagen kunnen groepen op afspraak langskomen. De inkom bedraagt 3 euro (Kinderen onder de 3 jaar gratis). Dit draagt ook bij tot het toeristisch aanbod in de streek en is een unieke ervaring voor jong en oud. Naast het zoeken naar de juiste ingang, zijn er ook een aantal doe-opdrachten voorzien waardoor je een heel fijne ervaring kan beleven. Nieuw dit jaar is ook de organisatie van 2 nocturnes: Maisdoolhof by night! Op vrijdag 6 september en vrijdag 4 oktober zal het maisdoolhof open zijn tot 22u 00.

Concreet: Lancering ‘Blij op de Boerderij’ Zorgboerderij Tallaart VZW en Maisdoolhof
Donderdag 15 augustus 2019
10u00 – 13u00 Heerlijke Boerenbrunch, reserveren verplicht via 0485/182 614
13U00 – 17u00 Opening maisdoolhof met allerhande randanimatie en lancering Blij op de Boerderij
Tallaart 76-78, 2500 Koningshooikt
Meer info: Evi Van Camp, evi@gebroedersvercammen.be of 0485/182 614
https://www.facebook.com/GebroedersVercammen/
https://www.facebook.com/Zorgboerderij-Tallaart-vzw-174574210005904/
http://www.gebroeders-vercammen.be/nl/onze-zorgboerderij-uitgelicht

Foto: Zorgboerderij Tallaart VZW /Evi Van Camp