Van Mozart tot Gershwin

Het lenteconcert van Neerdorpen KLASSIEK! 2016-2017. Anne Boeykens laat zij zich omringen door topmuzikanten die een gereputeerd blaaskwintet vormen: klarinet, hobo, hoorn, fluit en fagot. Zij brengen een gevarieerd repertoire dat begint bij Mozart en Vivaldi om zo via Georges Gershwin te belanden bij Béla Kovács en Terence Greaves, hedendaagse componisten die een ode brengen aan De Falla en Beethoven.

 

Anne Boeykens, klarinet, krijgt haar opleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen in de klas van haar vader Walter Boeykens. Zij behaalt er een Eerste Prijs Klarinet en nadat zij ook een Eerste Prijs Kamermuziek verwerft, bekroont zij in 1989 haar studies met het Hoger Diploma Klarinet. Vanaf dat zelfde jaar is zij vaste soliste bij het Vlaams Radio Orkest en treedt ze als gastsoliste op met alle grote Belgische orkesten en kamermuziekensembles.

 

Jan van den Broek, hobo, studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen hobo en Engelse hoorn bij Jan De Maeyer en kamermuziek bij Louis Gilis. Van 1990 tot 1994 was hij eerste hobo-solo in het “Nationaal Orkest van België”. Als solist trad hij op in binnen- en buitenland, Sinds 1999 is hij regelmatig te gast als hoboïst in het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg.

 

Alex van Aeken, hoorn, studeerde bij André Van Driessche aan het KVMC te Antwerpen. Hij deed zijn eerste orkestervaring op bij het Vlaams Jeugd-orkest o.l.v. Frederik Devreese met een tournee in de V.S. in 1977. Alex Van Aeken is solo-hoornist aan de Vlaamse Opera sinds 1978 (toen nog Koninklijke Opera Gent).

 

Peter Verhoyen, fluit, studeerde fluit bij Yves Gazelle, Paul Vanwolleghem, Ida Ribera en Eric Dequeker aan de conservatoria van Brussel, Meudon/Parijs, Gent en Antwerpen. Van 2002 tot 2011 was hij solist piccolo bij deFilharmonie. Hij is docent piccolo aan de Artesis Hogeschool te Antwerpen.

 

Luc Verdonck, fagot, behaalde het hoger diploma fagot aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij speelde in diverse Belgische orkesten vooraleer hij in 1984 solist werd aan de Opera voor Vlaanderen en de Vlaamse Kameropera. Hij vertolkte kamermuziek met verschillende ensembles. In 1986 maakte hij de overstap naar het BRTN Filharmonisch Orkest, het huidige Vlaams Radio Orkest.

30 maart 2017 – O.L.V.-Geboortekerk, Lint

Koning Albertstraat 6, LintBE, 2547

 

Ticket 12,00 € (-26: € 5,00 )

De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer BE 113630 0198 9348 op naam van Orfeoproducties .

Vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’.

Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be

Neerdorpen KLASSIEK!

www.orfeo.be