De grootste Nederlandse levende componist Louis Andriessen blaast dit jaar 80 kaarsjes uit. Muziekgebouw viert dat met een vierdaags festival en
I SOLISTI staat mee op de planken. 

Op het programma staat het internationale doorbraakwerk De Staat (1976), een werk dat je beslist een keer live moet horen. Andriessens hoogstpersoonlijke mix van Stravinsky, Amerikaanse minimal, Europese avant-garde en jazz verblufte en stokte de adem van menig toonaangevende musici en componisten. Ook vandaag mist het werk zijn uitwerking niet. De Volkskrant roemde in een 5-sterrenrecensie een eerdere uitvoering van De Staat door I SOLISTI als ‘een blaffende, pulserende, onstuitbare belevenis’. Naast De Staat hoor je ook de werken M is for Man, Music, Mozart (1991) voor ensemble en jazzzanger van Andriessen en Remote Places (1989) van Martijn Padding, oud-student en goede vriend van Andriessen.

Reist u mee met het ensemble naar het Andriessen Festival?

Voor de prijs van €40 ontvang je een concertticket, een programmaboekje, een heen-en-terug busreis tussen Antwerpen en Amsterdam, samen met de musici van I SOLISTI en een drankje na de voorstelling. 

We raden u aan zo snel mogelijk in te schrijven.
Plekken worden behandeld in volgorde van inschrijving.

Foto: www.isolisti.be