Het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie, kortweg PIME, ontvangt scholengroepen van het basis- en secundair onderwijs voor een ruim aanbod aan activiteiten. Nu komt er een uitbreiding van dat aanbod met de ‘Natuurexpeditie’ voor OKAN-klassen van het secundair onderwijs. OKAN staat voor onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers.

Tijdens deze natuurexpeditie maken de leerlingen kennis met de verschillende biotopen in de natuurtuin van het educatieve centrum. Ze trekken op onderzoek uit in het bos, het grasland en rond de vijver. Ze gaan aan de slag met determinatiemateriaal zoals loeppotten, zoekkaarten, binoculairs en ontdekken welke dieren en planten er zoal leven. Alle opdrachten zijn aangepast aan de specifieke doelgroep en zorgen ervoor dat de leerlingen uitgedaagd en ondersteund worden in het spreken van het Nederlands. Kortom een fijne manier om met OKAN-klassen rond natuur- en milieueducatie te werken!

Natuur- en milieueducatie, en meer bepaald de uitdagingen rond deze thema’s, gaan iedereen aan. Daarom vindt het PIME het extra belangrijk om ook deze doelgroep van een aanbod op maat te voorzien. Met dit programma wordt eveneens bijgedragen aan de Sustainable Development Goals, namelijk SDG 4 (onderwijs voor iedereen) en SDG 10 (gelijke kansen).

Wanneer:
Inschrijven kan nu via de website. De activiteit is te volgen vanaf 18 maart 2024.

Waar:
Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie, Mechelsesteenweg 365, 2500 Lier.

Meer info:
https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/pime/activiteiten-voor-het-secundair-onderwijs/natuurexpeditie-okan.html

Foto: Copyright Provincie Antwerpen