Met de inhuldiging van een prachtig en charmant boetiekhotel in een recent gerenoveerd historisch pand uit 1739, zorgen ondernemer Arne Van Wambeke en chef Karel Van Oyen voor een unicum in Gent: in het Patershol, op de hoek van de Sluizekenkaai en de Grauwpoort, zijn nu tien hotelkamers geopend, een ideale aanvulling op het recent geopende en gelijknamige Nonam restaurant en wijnbar. Verblijven in hartje Gent, op een boogscheut van het Gravensteen, wordt in Nonam gezelliger en intiemer dan ooit.

De juiste volgorde: restaurant wordt ook hotel
 
Wie dacht dat de jonge getalenteerde chef Karel Van Oyen, na de opening van zijn restaurant Nonam (genaamd naar dochter Manon van mede-eigenaar Arne Van Wambeke) eind februari, net voor het stilvallen van de horeca door de COVID19-pandemie, teneergeslagen zou zijn, heeft het volledig verkeerd. Gesterkt door het zeer positieve onthaal, “op afstand”, van zijn “sharing boxes” tijdens de lockdown en het onmiddellijke succes van zijn restaurant en wijnbar nog net voor, en sinds het einde van de lockdown, bouwt de voormalige succesrijke chef van restaurant Vinto (Kruisem) voort op zijn elan. 

In de wijnbar wordt hij bijgestaan door sommelier Joery De Lille, beste sommelier van België 2017. Joery zorgt voor een selectie van speelse, frisse en geraffineerde Europese wijnen die mooi aansluiten bij het verhaal dat Nonam brengt. Je kan er terecht voor allerlei bar bites, sharing plates en verschillende dessertjes zodat je met vrienden op een losse en ongedwongen manier ook kan dineren in de wijnbar.

Arne en Karel, ondernemers in hart en nieren, willen van het etablissement nu ook een “place to stay” maken waar hun gasten zich zo goed voelen… dat ze er ook blijven slapen! “Ik heb al heel mijn leven een hotel willen openen, nu komt het er eindelijk van”, zegt Arne. “Als test heb ik een b&b gerund in Latem. Toen ik dit mooie oude gebouw zag, naast Parkje Sluizeken in het Patershol, was ik er meteen verliefd op.” 

Welkom in Nonam’s land, een plek middenin het Middeleeuwse Gent waar je je alles behalve in the middle of nowhere waant. Dat weten de gasten van het restaurant en wijnbar Nonam maar al te goed. Het jonge restaurant van chef Karel Van Oyen onderscheidt zich door de verschillende gezellige plekjes, van de toog tot de binnenkoer, van het terras tot de grote gastentafel, die aan de zaak een stijlvolle en intieme sfeer bezorgen. “Je gaat niet zomaar op restaurant, je kiest spontaan een plek die perfect beantwoordt aan de ambiance die je op dat moment zoekt”, verduidelijkt Karel.

Eclectische luxe
 
Dit kan ook gezegd worden van de 10 uitzonderlijk verzorgde suites en kamers die nu open zijn voor het publiek. Elk van de tien straalt een eigen look & feel uit. De samenvloeiing van een historisch pand met een uiterst comfortabel en eclectisch interieur, gecombineerd met luxueuze afwerkingen in messing en marmer, creëert een karaktervolle sfeer en maken van dit kleine hotel een echte “beauty” zoals Gent er nog geen kende.

Dit uiterst charmante hotel beschikt over drie categorieën kamers: een suite, 3 superior kamers voor twee, en 5 deluxe kamers voor twee. Boeken kan al vanaf 118,75 € per nacht.

Foto’s: www.nonamhotel.be